Udruga trenera HRS – a: Aktivacija trenerskih licenci za sezonu 2022./23.

Hrvatski rukometni savez je izdao priopćenje o načinu aktivacije trenerskih licenci za nadolazeću sezonu uz hvalevrijednu odluku da nema naplate aktivacije.

Oglas

Poštovane kolegice i kolege treneri,

Oglas

ususret novoj natjecateljskoj sezoni 2022./2023. u kojoj vas očekuje veliki angažman, upoznajemo vas sa novostima i procedurama za aktivaciju trenerskih licenci. U bazi podataka trenutno se nalazi upisano 1282 trenera i nadamo se da ćemo po broju aktiviranih licenci nadmašiti prethodnu sezonu.

Oglas

Upravni odbor HRS-a za ovu je natjecateljsku sezonu donio odluku da se aktiviranje trenerskih licenci ne naplaćuje, tako da klubovi nemaju nikakvih troškova u svezi licenciranja trenera. Navedena odluka odnosi se na sve trenere koji se nalaze u Registru trenera, a bili su prisutni na svim predavanjima 45. Seminara u Poreču 2022. te na sve one koji su u međuvremenu završili neki nivo trenerske izobrazbe sukladno Propisniku o licenciranju HRS-a.

Svi treneri koji nisu nazočili predavanjima na seminaru u Poreču dužni su poslati zamolbu za aktivacijom licence sa popratnom dokumentacijom (razlozima izostanka sa seminara) na email d.bojic@hrs.hr te će im se sukladno razlozima izostanka eventualno odrediti zakasnina.

Krenuli smo sa aktivacijom trenerskih licenci za natjecateljsku sezonu 2022./2023. pa će tako svim  trenerima biti aktivirana  licenca za rang natjecanja iz prijave za seminar.

Naravno, nivo ili vrsta licence je i dalje sukladna vašoj  završenoj trenerskoj izobrazbi i dijeli se u 4 nivoa sukladno EHF propisnicima: EHF PRO licenca, A licenca, B licenca i  C  licenca. Najviši nivo licence u Europi je EHF PRO licenca koji dobivaju treneri nakon završenog Master tečaja (160 sati). U bazi podataka je trenutno 54 trenera sa važećom EHF PRO licencom.

Sve aktivirane licence moći ćete pronaći na www.uhrt.hr pod popis licenciranih trenera te će se popis svakodnevno nadopunjavati sukladno aktiviranju licenci. Isto tako svi treneri i trenerice kojima nedostaje neki podatak ili dokument u Registru trenera HRS-a dobiti će obavijest na e-mail te ih molimo da nam dostave traženu dokumentaciju.

Sve daljnje i detaljne informacije dostupne su na poveznici ovdje te Vas molimo da iste pročitate i djelujete u skladu s istima. Hvala Vam!

Izvor HRS