U20 reprezentacija (Ž): Aktualne europske prvakinje slavile protiv Hrvatske

Još uvijek aktualne europske prvakinje, Talijanke, bile su bolje od naših reprezentativki u drugom setu utakmica na FIBA U20 European Challngeru u Sofiji.

Otvaranje utakmice doista je obećavalo; tri minute do kraja prve četvrtine Hrvatska je uhvatila +8 (13:5), no pokazalo se to ujedno i najvećim hrvatskim vodstvom u cijelom susretu. Izabranice Deana Nemeca do kraja prve dionice nisu provele loptu kroz obruč, a Italija se približila na koš razlike (11:13).

Druga četvrtina bila je odlučna za tijek utakmice. Sušni period hrvatskih reprezentativki trajao je preko pet minuta igre te su Talijanke za to vrijeme prešle u sigurno vodstvo sa 17:19 na 30:19. Prevagu više nisu ispuštale, pa iako je Hrvatska u posljednjoj četvrtini prikazala da može parirati, ni u jednom trenutku pobjeda Talijanki nije ozbiljnije došla u pitanje.

HRVATSKA: Turkalj 13, Grizelj 0, Bilić 2, Haklička 7, Ćurić 15 (10 skokova), Deidda 0, Bošnjak 3, Mandić 6, Tuftan 0, Savić 0, Jurič 5

Već sutra, 15. srpnja u 13 sati slijedi treća utakmica European Challengera u kojoj će se naše reprezentativke ogledati s reprezentacijom Latvije. Prijenos uživo možete pratiti na YouTube kanalu Košarkaškog saveza Bugarske.