/U20 reprezentacija: Treći dan, treća pobjeda na Europskom prvenstvu ODLIČNA PARTIJA KARLA ULJAREVIĆA
hrvatska u20

U20 reprezentacija: Treći dan, treća pobjeda na Europskom prvenstvu ODLIČNA PARTIJA KARLA ULJAREVIĆA

Nakon pobjede nad Španjolskom (85:70), U20 reprezentacija ostaje neporažena na Europskom prvenstvu, a nakon dana odmora našim mladićima slijedi ogled s Velikom Britanijom.

Nakon Francuske i Ukrajine, trećeg dana Europskog prvenstva U20 reprezentacija Hrvatske svladala je i Španjolsku rezultatom 85:70 (15-15, 23-22, 23-18, 24-15). Time Hrvatska ostaje neporažena i stoji na čelu skupine B.

Iako je prvi koš pao za Hrvatsku iz ruke Tonija Nakića, Španjolska je nakon izgubljene utakmice od Ukrajine sigurno htjela dokazati da može i više i jače pa je u par akcija došla do vodstva od 4:9. Ubrzo stiže odgovor Karla Uljarevića koji daje brza dva koša zaredom, a stiže i trica Tonija Perkovića kojom se Hrvatska ponovno vraća u vodstvo na 11:9. Potom slijede teških dvije i pol minute utakmice bez postignutog koša, teško ide i do kraja četvrtine koja završava rezultatom 15:15. Koš za koš se igra i tijekom cijele druge četvrtine pa Hrvatska odlazi na veliki odmor s minimalnom prednošću od 38:37.

Kao i u prethodne dvije utakmice, u drugo poluvrijeme Hrvatska ulazi osvježena i spremna na ofanzivniju igru. Naši reprezentativci, među ostalim, dokazuju bolju fizičku spremu pa u najvišu brzinu ulaze u četvrtoj četvrtini te na kraju Španjolska gubi utakmicu s 15 poena razlike.

Izabranici Damira Rajkovića i u ovoj utakmici pokazuju visoku preciznost u šutiranju trica (11 pogodaka od 23 pokušaja) pa ne čudi da Hrvatska u tricama vodi na ljestvici svih zemalja koje igraju U20 Europsko prvenstvo.  S druge strane, Španjolci ubacuju tek 21% trica, a imali su i 18 izgubljenih lopti.

Najkorisniji igrač utakmice bio je Mate Kalajžić s valorizacijom 18, 17 ubačenih poena i 6 skokova, a slijedi ga Toni Perković s 21 poenom i dvije osvojene lopte. Toni Nakić je postigao 13 poena, a Karlo Uljarević i Josip Barnjak po 12 poena svaki.

Kompletna statistika OVDJE.

Za naše reprezentativce slijedi dan odmora, a u srijedu, 18. srpnja u 13:30 se igra osmina finala protiv četvrtoplasiranih iz skupine A – Velike Britanije.

Podijeli
  •  
  •  
  •