/U20 reprezentacija: Sigurna pobjeda za kraj Europskog prvenstva HRVATSKA UVJERLJIVA PROTIV VELIKE BRITANIJE
u20-vs-vbritanija1

U20 reprezentacija: Sigurna pobjeda za kraj Europskog prvenstva HRVATSKA UVJERLJIVA PROTIV VELIKE BRITANIJE

Hrvatska je s više nego ugodnih 82:63 pobijedila U20 reprezentaciju Velike Britanije i time zauzela 7. mjesto na Europskom prvenstvu A divizije.

 

Izabranici Damira Rajkovića su u utakmicu krenuli sigurno što vrlo ubrzo rezultira brojkama 11:2 na semaforu. No, prethodna utakmica izgubljena od Litve u samom finišu (93:94) sigurno je ostavila traga pa malim nesigurnostima Velika Britanija dolazi do prevage u prvoj četvrtini (16:20).

U drugoj se dionici vraća ona U20 Hrvatska kakvu poznajemo i već nakon minutu rezultat je izjednačen, da bi nakon polaganja i zakucavanja Darka Baje došli i do 24:20 i vodstva koje više nije dolazilo pod upitnik. Dvije i pol minute do kraja prvog poluvremena kapetan Nakić ubacuje tricu i vodstvo je već dvoznamenkasto kod 40:29.

 

Sljedeću je četvrtinu Velika Britanija pokušala iskoristiti za povratak u utakmicu, no uspjeli su tek igrati izjednačeno da bi u posljednjoj dionici Hrvatska potpuno dominirala i u konačnici pobijedila s rezultatom 82:63.

 

Najefikasniji je ponovno bio Darko Bajo s 28 poena, 10 skokova i 3 asistencije. Dvoznamenkasti su bili i Toni Nakić s 14, Josip Batinić s 12 i Antonio Jordano s 11 poena. Nikako se ne smije zaboraviti ni Jan Palokaj s 9 poena, ali i 8 skokova te 7 vrijednih asistencija i 3 osvojene lopte

Podijeli
  •  
  •  
  •