/U20 reprezentacija: Pobjeda protiv Poljske, slijedi četvrtzavršnica EP-a! U ČETVRTFINALU DVOBOJ S FRANCUZIMA
u20-ep-vs-poljska2

U20 reprezentacija: Pobjeda protiv Poljske, slijedi četvrtzavršnica EP-a! U ČETVRTFINALU DVOBOJ S FRANCUZIMA

Hrvatska je bez većih problema u osmini finala Europskog prvenstva svladala Poljsku s rezultatom 89:75 (23-10, 23-15, 18-23, 25-27)

Bila je ovo treća uzastopna pobjeda reprezentacije Hrvatske. Na Europskom prvenstvu koje se igra u Izraelu, Hrvatska je do sada imala tek jednu lošiju četvrtinu i to prvu četvrtinu na prvoj utakmici prvenstva koja ju je i koštala poraza od Španjolske.

Nakon toga uslijedile su pobjede protiv jake Njemačke i Latvije, da bi u osmini finala, činilo se s lakoćom, pala i Poljska.

Hrvatska je sigurno i na momente agresivno otvorila utakmicu. Iako je prvi koš pripao Poljacima polaganjem Kaminskog, nakon dva koša i jedne asistencije Josipa Batinića Hrvatska već ima 6:2. Prvi put je dvoznamenkasta granica srušena nakon trica Nakića i Jordana za 15:4. Potom se u seriju trica uključio i Šarić, da bi uskoro Hrvatska imala i 21:4. Poljaci pomalo dolaze k sebi nakon početnog šoka i prva četvrtina azvršava s 23:10.

Drugu četvrtinu je tricom otvorio Antonio Jordano (26:10) i naši reprezentativci sljedećih 10 minuta drže potpunu kontrolu nad Poljacima zadržavši ih na dvoznamenkastoj razdaljini. Iako, još se i u drugoj četvrtini vide naznake da bi Poljska dobrom obranom i čuvanjem naših centara mogla napraviti probleme u ostvarivanju primarnog cilja izabranika Damira Rajkovića – plasmana među najboljih osam reprezentacija u Europi.

U treću se dionicu ulazi sa 46:25 za Hrvatsku, no polet naših reprezentativaca se malo smanjuje, Poljaci su agresivniji i uvlači se nervoza, iako sve daleko od ikakvog preokreta utakmice.

Četvrta četvrtina započinje rezultatom 64:48, no nakon trice Antonia Jordana za 69:52 Poljska bez znakova umora radi seriju od 7:0 i napada magičnu dvoznamenkastu razliku. Poljska se uporno drži svog ritma i dolazi i do -7 (76-69 i 78:71). Kritičnu psihološku tricu ubacuje Antonio Jordano za 81-71 i Poljaci konačno posustaju.

Antonio Jordano je za Hrvatsku postigao 21 poen (4 skoka, 2 asistencije). Toni Nakić je dodao 15 uz 7 skokova i 5 asistencija. Domagoj Šarić je također ubacio 15, a Darko Bajo  12 poena.

Kod Poljaka se istaknuo Lukasz Kolenda s 24 poena, 4 skoka i 4 osvojene lopte.

KOMPLETNA STATISTIKA 

 

Sutra nas u četvrtfinalu od 12:45 očekuje Francuska koja je uvjerljivo svladala Ukrajinu.

Podijeli
  •  
  •  
  •