U18 reprezentacija (Ž): Hrvatska se zagrijala za Portugal na +39

Ženska juniorska reprezentacija Hrvatske je i u četvrtom susretu FIBA European Challengera u Rigi ostvarila pobjedu. Nakon Latvije, Rusije i Njemačke ‘pala’ je i Rumunjska. Hrvatice su slavile uvjerljivo 88-49.

Rumunjska su danas bila nedorastao protivnik Hrvatskoj. Hrvatice su bile agresivnije, rastrčanije, preciznije, razigranije, uigranije – ukratko nekoliko klasa kvalitetnije. Već nakon prve četvrtine Rumunjska je bila u nedostižnom minusu od 25 poena (30-5). Od tog trenutka Rumunjke su se samo dva puta uspjele spustiti na zaostatak manji do 20 poena (39-19, 43-24).

Trenerica Tatjana Jacović imala je dovoljno prostora za odmaranje nositeljice igre i davanje prilika onim djevojkama koje manje vremena provode na parketu. Unatoč svemu ozbiljnost u igri i kvalitete izvedbe nije drastično padala, a prednost Hrvatske je narasla na vrelih ljetnih +39. Završne četiri i pol minute Hrvatice nisu primile niti jedan poen već su furioznom završnicom sa 75-49 stigle do konačnih 88-49.

Nika Lokica je sa 17 poena bila prvi strijelac hrvatske reprezentacije. Po 15 poena postigle su Magdalena Mihaljević i Hana Muhl koja je imala i 7 asistencija. Dorja Iva Žaja je uz 12 poena imala 6 skokova, Tea Josipović je na 8 poena dodala 10 skokova, a Nika Rodek je odličnu igru okrunila s 5 poena, 4 skoka i 10 asistencija.

Trenerica U18 reprezentacije Tatjana Jacović: “Ušli smo maksimalno angažirano u utakmicu protiv Rumunjske. Agresivno smo igrali na njihove najbolje igračice Ion i Cocu, u prvoj četvrtini smo napravili rezultatsku prednost i u nastavku utakmice smo dali minutažu svim igračicama. One su početnu prednost povećavale i održavale angažiranom i agresivnom igrom tijekom cijele utakmice, a ujedno odmarali glavne igračice za sutrašnju utakmicu za prvo mjesto protiv Portugala.”

U posljednjem kolu u nedjelju od 19:30 sati naše juniorke očekuje utakmica s Portugalom koja im može donijeti prvo mjesto. Prijenos ovog susreta možete pratiti OVDJE. (Izvor: HKS)