U zoru sa Crnogorcima bez pritiska

Momčad s kojom smo igrali u skupini, susret 3. kola i kada smo uoči njega malčice strepili, sada će opet biti Barakudama s ‘suprotne’ strane bazena. Jedino što je sada ulog bitno manji, ako ga i ima, a pritiska nema nimalo.

Oglas

Hrvatska i Crna Gora će u petak od 7 sati ujutro po našem vremenu igrati prvu utakmicu u borbi za poredak od 5. do 8. mjesta. Borbi za poredak koja doista, provjereno kod čelnika FINA-e, nema baš nikakav rezultatski značaj ili ne ‘nosi’ nikakav osobiti probitak. No, što je tu je. Takva su pravila, njih valja poštivati i po njima se ravnati. Drugim riječima, u petak ujutro valja odigrati utakmicu koja je sasvim sigurno teška. Objema momčadi, ali sa psihološke strane. Ne poradi nervoze zbog konačnog ishoda već zato jer se radi o utakmicama sastava koja su dva dana ranije izgubili četvrtfinalne dvoboje, te je motivacija sigurno značajno opala. Pa opet, s čisto sportskog gledišta, riječ je ipak o jednoj utakmici najvećeg natjecanja kakvo su Olimpijske igre, susret koji se otvara intoniranjem državne himne i pod nacionalnim stijegom.

Oglas

– Ovo su sada dvije najgore utakmice koje su pred nama. Ne donose ništa, ne znače ništa, ali moramo odigrati. Moramo probati dati koliko god možemo od sebe, probati pobijediti jer ipak je ljepše s bilo kojeg turnira poći doma s pobjedom. Bit će želje svakako, ali sad vidjet ćemo koliko će to biti kvalitetno od obiju strana. Trudit ćemo se i nadamo se boljem ishodu rezultata nego u prethodnoj utakmici, u četvrtfinalu – rekao je kapetan Barakuda, Andro Bušlje.

Oglas

Parovi i satnica polufinalnog dana

07.00 Crna Gora – Hrvatska, poredak od 5. do 8. mjesta (HTV 2)

08.30 Grčka – Mađarska, polufinale

11.20 SAD – Italija, poredak od 5. do 8. mjesta

12.50 Španjolska – Srbija, polufinale

Hrvatska osigurala SP u Fukuoki 2022.

Četiri momčadi koje su ušle u polufinale olimpijskog turnira u Tokiju, ujedno su tim plasmanom osigurale i nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Fukuoki (13. do 29. svibnja 2022.). Međutim, dvije od četiri momčadi iz polufinala Igara u Tokiju, su već i ranije izborile nastup u Fukuoki. To su Mađarska kao prvak Europe i Španjolska i to kao svjetski doprvak. Dakle, momčadi Grčke i Srbije su se plasirali temeljem olimpijskog polufinala.

Od ostalih europskih vrsta, Fukuoku je izborila Italija kao svjetski prvak iz Gwangjua 2019.; baš kao i Crna Gora kao pobjednik Svjetske lige 2021.. Budući da su Španjolska i Crna Gora bile drugo i trećeplasirana reprezentacija na posljednjem Europskom prvenstvu, a nastup u Fukuoki su ostvarile temeljem drugih plasmana (srebro na SP 2019. odnosno Svjetska liga 2021.), automatski je Hrvatska kao četvrtoplasirana iz Budimpešte 2020. osigurala nastup u Fukuoki 2022.