U subotu uzvrat četvrtfinala SEHA Gazprom lige protiv Vardara

Ove subote, 29. 08., slijedi uzvratna utakmica četvrtfinala SEHA Gazprom lige u kojoj Gromovi igraju dvoboj protiv makedonskog Vardara. Podsjetimo, prva utakmica odigrana je u sada već dalekom ožujku kada su Našičani ugostili RK Vardar, te u vrlo borbenoj utakmici izgubili samo s jednim golom razlike. Tad je uslijedila svima nam poznata situacija s koronavirusom i sve službene utakmice, kao i treninzi, odgođeni su do daljnjeg. Popuštanjem epidemioloških mjera krenulo se s treninzima i pripremama u kojima je RK Nexe odigrao dosta kvalitetnih utakmica, a one su poslužile za ovu izuzetno bitnu utakmicu koja je pred nama. Povodom subotnjeg susreta o kojem ovisi ulazak u Final Four, što je i jedan od ciljeva ove sezone, razmijenili smo nekoliko riječi s trenerom Hrvojem Horvatom i iskusnim lijevim vanjskim Sašom Barišićem Jamanom.

„Nakon 6 mjeseci slijedi prva službena utakmica, svi se veselimo i jedva čekamo njen početak. Još imamo određenih problema s ozljedama – Janko Kević još osjeća bolove u nozi i upitno je hoće li biti spreman za dvoboj s Vardarom, Maria Tomića još uvijek nema u sastavu pošto se i dalje nalazi u procesu rehabilitacije dok se Tomi Vozab oporavio i odradio je već nekoliko trening. Svaka momčad se bori s ozljedama pošto se radi o jednoj nepredvidivoj sezoni, a naglasili smo već na početku iste da će se trebati brzo prilagođavati. Put Skopja krećemo puni samopouzdanja i siguran sam da ćemo odigrati jednu pravu natjecateljsku utakmicu. Naš subotnji protivnik je još uvijek aktualni prvak Europe i na njih ne treba trošiti puno riječi pošto svi znamo o kakvom se klubu radi, klub koji je prijašnjih godina pokazao da što mu je teže da je s tim opasniji. Također, i oni imaju određenih problema s ozljedama. Od nas očekujem da budemo koncentrirani na našu igru te da ćemo s pravim stavom dobiti tu utakmicu i plasirati se na Final Four koji se ove godine održava u Zadru.” – izjavio je trener Horvat.

„Presretni smo s početkom SEHA Gazprom lige i s ovom uzvratnom utakmicom. Do sada smo marljivo trenirali i igrali prijateljske utakmice, te svi s nestrpljenjem iščekujemo subotnji dvoboj. U ovom susretu ne bih dao prednost niti jednom klubu pošto smo već navikli igrati pred praznim tribinama, ali nama će ipak biti nešto lakše bez njihovih fanatičnih navijača. Mi se moramo okrenuti sebi i tražiti najbolju igru kako bismo se plasirali na Final Four SEHA Gazprom lige.” – rekao je Saša Barišić Jaman.

Utakmicu možete pratiti ove subote, 29. 08., od 20:45h, u izravnom prijenosu na Arena Sport kanalu.

Izvor Nexe