/U subotu se igraju 3 utakmice A-2 košarkaške lige
košarka

U subotu se igraju 3 utakmice A-2 košarkaške lige

Sva tri susreta koja se igraju u subotu su zanimljiva, a ipak se ističe gostovanje HKK Vukovara u Oriovcu kod Rekord tima. Vukovarci su dio vodeće skupine a Rekord tim je tu blizu njih i ovo je jako ozbiljno iskušenje za goste. Domaći na krilima sjajnog Dominika Šamije koji je drugi strijelac lige mogu protiv svakoga. Prvi međusobni susret u Vukovaru završen je slavljem domaćih 77-65, ali u tom susretu Šamija nije bio na svojoj razini, zabio je samo 5 poena, tako da bi predstojeća utakmica mogla na obje strane. Rekord tim je na svom parketu vrlo dobar ove sezone, uz 4 pobjede jedini poraz su neočekivano doživjeli od KK Strmac. Vukovar je u gostima na učinku 3-2, pobjede su slavili protiv Županje i Đakova.

KK Đakovo koje je isto kao i Vukovar u igri za naslov ima jednako, ako ne i teže iskušenje pred sobom, gostovanje u Osijeku kod Sokola. Kako su đakovčani u zimskoj stanci ostali bez jednog od najboljih igrača Antuna Hrkača koji je otišao u zagrebački KK Bosco, te još nepotpuno oporavljenog kapetana Krešimira Kruljca, KK Osječki sokol ima ulogu favorita u ovom dvoboju. Momčad trenera Dogana u proteklom kolu slavila je na gostovanju kod KK Strmac predvođena svojim najboljim strijelcem Vedranom Došenom koji je potvrdio dobru formu, i biti će prva opasnost za KK Đakovo.

Treći susret dana je gostovanje KK Požege u Vinkovcima kod istoimenog domaćina. Stanje na tablici kaže da gosti imaju pobjedu više od KK Vinkovaca te da su domaći sve pobjede ostvarili na svom parketu, dok požežani još nisu okusili slast pobjede u gostima iz 5 pokušaja. U međusobnom susretu u požeškom Grabriku slavili su vinkovčani sa +12 i nanijeli momčadi trenera Richa jedini domaći poraz. Dakle apsolutno sve ide u korist KK Vinkovci, pa iako se očekuje dosta “knap” utakmica brojke su na strani domaćih.

Podijeli
  •  
  •  
  •