U subotu kreću i Osječko baranjski prvoligaši

Osječko baranjski prvoligaši u subotu i nedjelju otvaraju novu sezonu susretima prvog kola u kojem se izdvajaju dvoboji u Motičini i Osijeku kao najzanimljiviji, iako naravno, svaki je jednako bitan i uvelike će odrediti svim klubovima kako će odraditi barem ovaj jesenski dio, prvi bodovi iznimno puno znače na planu samopouzdanja, nakon prve pobjede sve ide nakako lakše.

Oglas

U Osijeku će na SC Ante Gotovina Metalac i Fešk odigrati derbi kola, momčadi koje su prošlu sezonu bile u samom vrhu i do same završnice se borile za titulu sigurno i u novu sezonu kreću s velikim ambicijama. U Motični će se sučeliti dva novaka u ligi, u goste prvaku našičke 2. ŽNL stiže Vardarac koji po imenima ima momčad vrijednu borbe za naslov prvaka, puno klasnih imena koja su igrala u višim rangovima, no i Motičina ima nekoliko iskusnih trećeligaških igrača pa će to zaista biti jedan zanimljiv dvoboj.

Oglas

Treći novak u ligi, Bratstvo, u Radikovcima dočekuje još jednu momčad koja se u prošloj sezoni borila za titulu, ladimirevački Slavonac. Viljevo će ugostiti Đurđenovac koji ponovno ima ambiciju biti pri ili na samom vrhu, koliko je to realno pokazat će jednim dijelom i ovih uvodnih 90 minuta. Proljetna senzacija Baranja Belje će ugostiti Hajduk iz Marijanaca, dok iznimno osnaženo i u pripremnom periodu odlično Jedinstvo gostuje kod Radnika u Josipovcu. Ako je suditi po igračkom kadru, Jedinstvo je vrlo ozbiljan kandidat za sami vrh, za naslov prvaka, no naravno da Stranatićevu momčad čeka i te kako težak put i opasna konkurencija. I Popovački Hajduk je osnažen, osvježen i ambiciozan s novim trenerom na klupi, a stiže mu četvrti novak u ovoj sezoni, doduše onaj koji je došao iz kontra smjera, ne promocijom nego delegacijom iz MŽNL – Torpedo. U drugom Josipovcu, Punitovečkom, igra se derbi Đakovštine, Omladinac je domaćin Rataru.

Oglas

Viljevo:                       NK Viljevo                         NK Đurđenovac
Donja Motičina:      NK Motičina                     NK Vardarac
Beli Manastir:        ŠNK Baranja Belje         NK Hajduk /M/
Radikovci:               NK Bratstvo                      NK Slavonac
Josipovac:                NK Radnik                          NK Jedinstvo
Popovac:                   NK Hajduk /P/                  NK Torpedo
Osijek:                         NK Metalac                      NK FEŠK
Josipovac:                 NK Omladinac                 NK Ratar

U Belom Manastiru i Radikovcima igra se u subotu, dok su sve ostale utakmice na rasporedu u nedjelju, sve s početkom u 17,30 sati.