U Splitu završeni Unisport Finalsi, osječki studenti četvrti

Fantastičnim finalima 3×3 košarke u predivnom ambijentu novouređenog terena studentskog doma ”Bruno Bušić“ u Spinutu, spušten je zastor na ovogodišnju sveučilišnu sportsku završnicu – UniSport Finals. Grad Split uspješno je ugostio preko 850 studentica i studenata sportaša iz cijele Hrvatske, s ukupno 14 visokoškolskih institucija. Nakon dva uzbudljiva dana sportskih nadmetanja, dobili smo sveučilišne prvakinje i prvake u devet sportova: futsalu, rukometu, košarci, 3×3 košarci, odbojci, odbojci na pijesku, badmintonu, stolnom tenisu i tenisu.

Na ovogodišnjim Finalsima nastupali su studentice i studenti Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Osijeku, Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Veleučilišta u Karlovcu, Sveučilišta Sjever, Sveučilišta u Slavonskom Brodu, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Dubrovniku, Sveučilišta VERN’, Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment te domaćina, Sveučilišta u Splitu.

Ulog pobjede bio je veliki – nacionalni prvaci s ovog natjecanja ostvarili su pravo nastupa na Europskim sveučilišnim igrama u Lodzu (Poljska) za nešto manje od godinu dana. Nakon dva uzbudljiva dana sportskih nadmetanja ukupnim pobjednicima prvenstva postali su studentice i studenti Sveučilišta u Zagrebu i to s impresivnim rezultatom – ukupno 14 zlata, 2 srebra i 2 bronce. Gledajući sportove, Zagrepčani su duplu krunu osvojili u badmintonu, stolnom tenisu, odbojci na pijesku, futsalu i osbojci, a zlatni su bili košarkaši i 3×3 basketaši, tenisači te rukometašice.

Tri osvojena zlata, sedam srebrnih i jedna brončana medalja stavila je Sveučilište u Splitu na visoku drugu poziciju ukupnog poretka Finals-a. Treća je ekipa Dubrovnika, dok su Osječani završili kao četvrto najuspješnije sveučilište u državi.