U Slavonskom Brodu održana rekordna 6. Slavonska trka

Ultramaraton klub Mazator bio je domaćin i organizator 6. tradicionalne Slavonske trke. Ovogodišnja trka bila je najmasovnija s najviše sudionika koji su trčali na dionicama 5, 10 i 21 km. Slavonska trka imala je međunarodni karakter budući su na njoj nastupili trkači iz susjedne BiH. Ono po čemu će se pamtiti 6. Slavonska trka je novi rekord na muškom polumaratonu koji je postavio Kristijan Rubinić iz Jastrebarskog.

Ovogodišnja 6. Slavonska trka 2.godinu za redom održana je u mjesecu veljači, dok je po prvi puta ona bila nedjeljom, a razlog je slabiji promet na gradskim prometnicama. Ukupno je nastupilo 630 sudionika na 5, 10 i 21 km, dok su održane i utrke mladih. Oni su bili predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta te ih je 100.-ak trčalo na 100, 200, 400 i 800 metara. Svi sudionici imali su vrlo ugodno vrijeme za trčanjem, dok su mnogi izašli iz zimskog trenažnog procesa.

Odličnu utrku na muškom polumaratonu na dionici 21 km odradio je Kristijan Rubinić iz Jastrebarskog koji je s vremenom 1,11 postavio novi rekord staze. Iza njega s 2 sekunde zaostatka ušli su Ante Živković i Ivan Maletić, obojica članovi AK Fit iz Zaprešića.

Foto: Slavonska trka

Kod žena na polumaratonu na dionici 21 km slavila je Zagrepčanka Silvija Šimunović, članica AK Sljeme s vremenom 11,22. Iza nje s 2 sekunde zaostatka bila je brođanka Ines Jozić, dok je 3. mjesto pripalo Mariji Vrajić iz zagrebačkog Maksimira.

U muškoj kategoriji na 10 km pobijedio je Stjepan Marijanović, ispred Lovre Nedeljkovića iz Osijeka i Miloša Klinde iz Bosanske Gradiške. Kod žena na 10 km slavila je Ana Martinović iz Otoka pokraj Vinkovaca, druga je bila Helena Gledža iz Dubrovnika, a treća Natalija Zrile, članica Žumberka. Na najkraćoj dionici, onoj na 5 km u muškoj konkurenciji slavio je Đorđe Ćerić iz Bosanskog Broda, ispred Domagojka Vukovića, člana Žumberka i mladog Brođanina Filipa Orkića iz Marsonije. Kod žena na 5 km najbolja je bila Lucija Štefanić iz Zagreba, druga je bila Brođanka Manda Orkić iz Marsonije, dok je 3. mjesto pripalo Niki Svetec iz Zaprešića. Među 530 prijavljenih kod seniora na sve 3 dionice došli su predstavnici svojih klubova iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika do Rijeke pa preko Zagreba do Osijeka.

Naravno da su članovi Ultramaraton i Trijatlon kluba “Mazator” prema očekivanju u sve 3 kategorije bili najbrojniji.

Slijedeća aktivnost koju ima Ultramaraton klub Mazator održat će se 4.ožujka a to je 6. “Polojska ultra” na 50 i 100 km. Po prvi puta utrka na 50 km bit će u sklopu PH. Također će se održati i štafete 4×25, pa 2×50 i 2×25. (Tekst: Josip Šebalj)