U Slavonskom Brodu održan 19. kamp Nacionalnih manjina

U organizaciji Hrvatskog nogometog saveza i Svjetske nogometne organizacije Roma, a uz domaćinstvo Nogometnog kluba Marsonije održan je 19. kamp Nacionalnih manjina. U kampu koji se odvijao pod geslom “Reci ne nasilju, mržnji i rasizmu na sportskim terenima i u školama sudjelovalo je 110 djece od 6 do 16 godina. Bio je to pun pogodak u namjeri zbližavanja djece različitih nacionalnosti, povezanih zajedničkom ljubavi ka onome što najviše vole, a to je nogometna lopta.

Oglas

Nakon 2 godine zbog covida Svjetska nogometna organizacija Roma u suradnji s HNS-om i NK Marsonijom na novim terenima s umjetnom travom Stadiona uza Savu održali su svoj tradicionalni 19. nogometni kamp nacionalnih manjina. Upravo je na Stadionu Amatera na Jelasu prije 8 godina održan prvi kamp tako da su se organizatori vratili tamo gdje je sve počelo. Poruka jednodnevnog kampa je: “Reci ne nasilju, mržnji i rasizmu na sportskim terenima i u školama.

Oglas

Na ovogodišnjem kamp nacionalnih manjina odaziv je bio više nego dobar. Tako je bilo 110 djece od 6 do 16 godina koji su došli iz slavonskobrodskih nogometnih klubova, dok su tu bili polaznici iz Zlanog cekina. Gotovo polovica sudionika bila su Romska djeca, dok pojedini teniraju u Amateri i MV Croatiji.

Oglas

S obzirom da je Kamp nacionalnih manjina krenuo prije 8 godina s Jelasa naravno da je na ovom okupljanju bilo nezamislivo da nema članova iz Škole nogometa Amatera, dok je tu bila i Budainka Kolonija s trenerom Krešimirom Vlajnićem.

Osim dječaka bilo je više od 30 djevojčica među kojima pojedine treniraju nogomet u Viktoriji, dok su pojedine došle iz znatiželje ili ljubavi prema ovom sportu.

Na kampu koji je trajao 2 sata radile su se osnove nogometne igre, dok su s polaznicima bili klupski treneri iz njihovih klubova kao i treneri iz Svjetske nogometne organizacije Roma. Njen predsjednik Tofko Dedić – Totti podijelio je 50 lopti kao i prigodne majice svim sudionicima ovog lijepog druženja.

Slijedeći 20. kamp nacionalnih manjina trebao bi se ovog ljeta održati u Gunji, dok su do kraja godine ovakva druženja planirana u zagrebu, Sisku i Petrinji.

Tekst / Foto Josip Šebalj