U Slaviji iz Pleternice dižu uvjete na respektabilnu razinu

U Slaviji mogu biti zadovoljni s ovom sezonom u kojoj je u klubu došlo do smjene generacije te je momčad doživjela određene promjene u odnosu na onu koja je igrala u prošlogodišnjem prvenstvu. Tako je momčad iz Pleternice u ovoj sezoni odigrala 17 utakmica te ima 6 pobjeda, dvije neodlučene i 9 poraza. Nogometaši Slavije jedinu gostujuću pobjedu izborili su u Čepinu, dok su bod osvojili u Kutjevu i to su ta 4 boda osvojena na gostovanjima. Sva 3 boda iz Pleternice odnijele su ekipe iz: Belišća, Jelisavca i Đakova, dok je bod uzeo Zrinski iz Jurjevca. Ove zime došlo je do promjene trenera pa je tako umjesto Damira Bognara došao Robert Dujić kojem je posljednji klub kojeg je trenirao bio Oriolik iz Oriovca. Dujić je vodio dvije utakmice i to poraz u Belišću s 2:0 i pobjeda s 2:1 u Požegi nad Graničarom iz Županje.

Oglas

Dujić je rođen u Batrini, dok je nogometno u igračkom dijelu odrastao u Osijeku. Danas živi u Slavonskom Brodu te je u trenerskoj karijeri osim vođenja Oriolika iz Oriovca još radio u: Sibinju, Slobodnici, Donjim Andrijevcima, Bebrini i svojoj Batrini u kojoj je počeo s mlađim kategorijama.

Oglas

Na popisu Dujić u Slaviji ima 18 igrača među kojima se ističu 2 mlada igrača koja su i najbolji strijelci kluba. To su Dominik Dorić i Pavo Nikolić koji su svaki postigli po 8 golova. U igračkom dijelu Slaviju je ove zime napustio samo Roberto Marčinović koji je otišao u Buk, dok je došao samo Ivan Blatančić koji je bio u drugoligašu iz Bijelog Brda. On je rođen u Slobodnici, dok je bivši pionir Osijeka i bivši kadet i junior Rijeke, dok je još igrao za Marsoniju i Oriolik te slovenski Koper. Dujiću odgovara što je u Slaviji puno mladih igrača koji žele raditi i kroz utakmice i treninge napredovati.

Oglas

Upitno je što će biti s ovogodišnjom sezonom, dok će se puno toga saznati na odogođenom sastanku Izvršnog odbora HNS-a koji će vjerojatno donijeti odluku hoće li se trećeligaška prvenstva nastaviti ili ne.

Ova stanka u prvenstvu Slaviji je na neki način i dobro došla iz razloga što je klub nekoliko utakmica ovog proljeća trebao kao domaćin igrati u Požegi s obzirom da se na Stadionu „Stjepan Zdenko – Šivo“ u Pleternici proširuju i uređuju svlačionice.

Osim glavnog stadiona u Pleternici, klub je puno napravio i na svom trening centru na Sajmištu na kojem se na 2 terena planira postaviti umjetna trava. Osim toga rješeno je navodnjavanje terena iz obližnje Orljave, dok se planira postaviti rasvjeta kao i montažna tribina. (Josip Šebalj)

Foto Facebook