U sibinjskoj Mladosti zadovoljni sa sezonom u MŽNL

Za nogometaše Mladost iz Sibinja završila je prva sezona u novoformiranoj Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod / Požega. Za njih je ova skraćena sezona bila uspješna te su na kraju osvojili 4. mjesto. Vodeći dvojac iz Bukovlja i Starog Slatinika im je pobjegao na veću bodovnu prednost, dok je ispred njih na 3. mjestu bio Omladinac iz Gornje Vrbe koji je imao prednost od 2 boda.

Sve do 3 kola prije kraja jesenske polusezone nogometaši Mladosti iz Sibinja borili su se za jesenski naslov, međutim, u posljednje 3 utakmice nisu došli do pobjede. U međuvremenu ih je ove zime napustio trener Dinko Rosandić koji je momčad nakon preuzimanja prvo spasio od ispadanja iz Prve ŽNL, da bi u svojoj drugoj sezoni Mladostaše uveo u viši rang u kojem je momčad završila na vrlo dobrom i pomalo neočekivanom 4. mjestu.

U ovogodišnjoj skraćenoj sezoni nogometaši Mladosti zabilježili su 6 pobjeda, imaju 5 neodlučenih i 3 poraza uz pozitivnu gol razliku 23:16. U Sibinju su u 7 utakmica ostvarili 5 pobjeda te imaju jednu neodlučenu s Požegom te 1 poraz u pretposljednjem kolu od vodećeg Slavonca iz Bukovlja. S gostovanja je doneseno 7 bodova i to pobjeda u Gornjoj Vrbi te po bod u Jakšiću, Donjim Andrijevcima, Lipiku i Sikirevcima. Doživljena su 2 poraza izvan Sibinja i to u Oprisavcima od Zadrugara te u 1. kolu nastavka koje je ujedno bilo i posljednje kolo u Kaptolu sa 4:3.

Nakon što je ove zime Dinko Rosandić otišao s klupe Mladosti, u Sibinju je uprava njegovog nasljednika pronašla u vlastitim redovima. Tako je dosadašnji igrač Miroslav Stefanović prihvatio ulogu i trenera, ali je na toj novoj funkciji bio samo jednu utakmicu iz razloga što je prvenstvo prekinuto.

Uz instaliranje Stefanovića za trenera i igrača momčad su ove zime napustili Kristijan Katušić (Amater), Tomislav Sedlo (Slavonac, Nova Kapela) i Igor Bratanić (Slavonac, Bukovlje), dok su u klub stigli: Krunoslav Ivanković, Antun Kladarić, Tomislav Krušenicki, Goran Tripić, Ilija Janković, dok su se od ozljeda oporavili Dalibor Matković i Domagoj Vukšić. S terena se vratio Ivan Gubić, dok je tu i vratar Filip Sertić. Tako trener Stefanović u kadru ima 23 igraču, a baš je on sa 6 golova i najučinkovitiji klupski strijelac, dok je 5 puta protivničku mrežu pogađao Josip Mijić. U novu sezonu Sibinjci će ući s istim sastavom bez nekih velikih promjena, dok treba reći da je među prvih 11 čak 8 igrača iz Sibinja.

Lijepa vijest dok je bila stanka u prvenstvu je da se teren u Sibinju popravio, a za to je zaslužna i Slobodnica u kojoj su nogometaši Mladosti odradili zimski dio priprema.

U pripreme za novu sezonu nogometaši Mladosti trebali bi krenuti polovicom srpnja, dok je cilj u novoj prvenstvu MŽNL Brod / Požega što bolji plasman po mogućnosti biti u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice. (Josip Šebalj)

Foto FB Mladost Sibinj