U prvoj utakmici doigravanja Brokeri uvjerljivo bolji od Samobora

U subotu su Vrijednosnice odigrale prvu utakmicu polufinala doigravanja u kojoj su uvjerljivo pobijedile Samobor.

KK Vrijednosnice Osijek – KK Samobor 99:69 (22:13, 29:25, 22:13, 26:18)

Vrijednosnice: Ashton 12, Kujundžić 7, Vladović 9, Bjelanović 8, Primorac 17, Matuzović, Tomljenović 6, Dmitrović 4, Budimir 17, Šiško 8, Šuvak 9, Kotrulja 2.

Samobor: Lukačić 9, Linde 3, Majić 8, Simon 20, Mandalinić 12, Strunjak 7, Mustafić, Sedlar, Čretni, Pavičić 2, Macner 8, Prkačin.

Vrijednosnice su danas dominirale tijekom cijelog susreta, bile su bolje u oba smjera, na kraju prvog poluvremena imale su vodstvo od 13 poena za 51:38. U drugom poluvremenu Brokeri su bili još agresivniji, dok ekipa Samobora nije pružala otpor. Ekipa trenera Kujundžića najveću razliku napravila je u 35.minuti kada je povela sa 33 poena za 87:54, dok je utakmicu zaključila pobjedom sa 99:69. Kod domaćina najbolji igrači bili su Budimir sa 17 poena, 8 skokova i 4 asistencije te Primorac sa 17 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

Izjave:

Trener Vrijednosnica – Domagoj Kujundžić: Mislim da smo na ovoj utakmici puno bolje branili pick sa Simonom, bili smo koncetriraniji, organiziraniji iako nam je on svojom kvalitetom zabio 14 poena u prvom poluvremenu. Mislim da je on veliko pojačanje za bilo koju Hrvatsku ekipu i u ovim godinama, a pogotovo u ovoj ligi. Ekipa je danas odigrala dobro i u obrani i u napadu, nismo primali lake koševe što je bio slučaj u Samoboru. Ovdje smo bili jači za Budimira i Bjelanovića tako da se i to osjetilo u igri.

Trener Samobora – Đuro Simon: Potpuno zaslužena pobjeda Osijeka, baš su nas razbili. U ovoj fazi natjecanja odigrati bez energije, bez glave i repa, kriv sam ja, krivi su i igrači. Nadskakali su nas, zabili su dovoljno poena iz reketa da nas pobjede i bez vanjskih šuteva. Pokušat ćemo se pripremiti za drugu utakmicu, pokušat ćemo se dovući do treće, no kako smo danas izgledali nisam siguran hoćemo li imati snage za to.

Sljedeću utakmicu Vrijednosnice igraju u utorak, 16.04. u Samoboru protiv Samobora.