U posljednjih nekoliko godina najbolji rezultat Đakovčana u Trećoj HNL

Nogometaši Đakovo Croatije, nakon dva odigrana proljetna kola, popeli su se na visoko četvrto mjesto čime su uhvatili priključak s vodećim momčadima. Ovakav plasman đakovački trećeligaš dugo već nije imao. Stoga pretpostavljamo da nisu bili baš presretni prekidom prvenstva, ali o toj temi razgovarali smo s predsjednikom kluba Ivanom Mikulićem.

Oglas

Oprečna su mišljenja klubova o prekidu nogometne sezone. Kakav je stav HNK Đakovo Croatia?

Oglas
  • Ono što se danima nagađalo, sada je i službeno. Na sjednici Izvršnoga odbora HNS-a donesena je odluka da se Prva HNL nastavlja, za razliku od svih ostalih nižih liga koje se prekidaju. U danima pred nama vjerojatno će se usvajati odluke koje će se prilagođavati trenutnoj situaciji. Bilo kako bilo, vremena i mogućnosti za raspravu i dublju analizu nema, a kao klubu koji se nakon dvije godine sustavno organizira, može nam biti žao zbog cjelokupne situacije. Nažalost, okolnosti su takve i moramo im se prilagoditi i prihvatiti ih. Ipak, nešto pozitivno u cijeloj situaciji jest odluka da klubovi zauzimaju pozicije na kojima su bili u trenutku prekida natjecanja, ispadanja nema, a lige se proširuju. To u konačnici znači da je đakovački trećeligaš sezonu završio na četvrtoj poziciji s 28 osvojenih bodova. To je u posljednjih nekoliko godina najbolji rezultat u trećeligaškim nastupima. Time možemo biti zadovoljni, ali vjerujem da smo ovoga proljeća mogli i puno bolje. Kao Klub sustavno i planski dolazimo do rezultata tako da i četvrto mjesto ne iznenađuje već je sasvim logičan slijed.

Kako će klub djelovati u ovoj međufazi u kojoj još uvijek glavnu riječ ima Krizni stožer Civilne zaštite. Razmišlja li se, naravno kada se za to steknu uvjeti, da se ipak krene s treninzima kako bi se momčad održala na okupu i sačuvala kakvu-takvu fizičku formu?

Oglas
  • Nadamo se da će se ublažene mjere 4. i 11. svibnja pokazati dobre i da neće biti širenja COVIDA-19 jer po nekim neslužbenim informacijama, ako tako bude, spominje se početak treniranja u nižim ligama. Svakako treba naglasiti da je čelništvo kluba od početka pandemije i prekida svih događanja povukla odgovorne poteze i zaštitila sve svoje članove i djelatnike o kojima skrbi. Isto tako, svakodnevno se obavljaju radnje i poslovi na oba đakovačka stadiona te unatoč ovim teškim vremenima, dogovaramo suradnju sa sponzorima na čemu im se zahvaljujem. Od prvog trenutka imamo cilj i vjerujemo u naše nogometaše i njihove mogućnosti. Sve su to većinom domaći nogometaši koji su uvidjeli napore Kluba i svega što Klub čini za svakog od njih te na najbolji mogući način vraćaju to na terenu i van terena svojim ponašanjem i igrama. Bez obzira na sve navedeno, već više od 27 mjeseci rada nove Uprave  nismo stajali s radom i to na svim poljima, od logistike do infrastrukture pa tako i sada u vrijeme pandemije Korona virusa. Želimo kontinuirani rast Kluba kako bismo stvorili sve preduvjete za borbu i plasman u Drugu ligu, naravno, kada budemo posve spremni za taj iskorak. Gledamo kako Klub svakoga dana unaprijediti u načinu funkcioniranja.

Osim seniora, i cijeli omladinski pogon je u stanju mirovanja.

  • Ponajviše smo nesretni zbog nemogućnosti rada Škole nogometa i svakodnevnih dolazaka naših najmanjih članova koji su s velikim veseljem i entuzijazmom u velikom broju dolazili na treninge i utakmice, ali ništa nam ne preostaje nego pratiti upute Stožera, a kada se stvore uvjeti za nastavak rada, organizirat ćemo lige i turnire kako bismo nadoknadili barem dio propuštenog. Naglašavamo da su djeca Škole nogometa oslobođena plaćanja članarina do ponovnog početka trenažnog procesa, a u slučajevima da je netko platio za ožujak, taj iznos će mu se priznati u prvom mjesecu nastavka treninga. Iskreno, veseli nas kada vidimo i druge klubove koji ulaži u škole nogometa i infrastrukturu, a isto tako naglašavamo da kao Klub težimo ispunjavanju raznih kriterija licenciranja. Nadolazeći period, do iduće sezone, iskoristit ćemo upravo  za nastavak rada na infrastrukturi i stvaranja što kvalitetnijih uvjeta za rad na svim razinama.
  • Izvor djsport.hr