U Podcrkavlju održana Biciklijada 108. ide dalje

U sklopu dana Općine Podcrkavlje održana je biciklijada: „108 ide dalje“. Ove godine bio je rekordan broj sudionika od najmlađih pa do najstarijih. S obzirom da je cijeli lipanj bio promjenjiv što se vremena tiče, na sam dan održavanja biciklijade bilo je toplo, pa čak i vruće, tako da je sve prošlo kako je i planirano.

Oglas

 

Oglas

Ovogodišnja 9. biciklijada u spomen na 108. brigadu i 186 poginula branitelja iste imala je 330 sudionika od kojih su 80 bila djeca. Okupljanje je bilo ispred zgrade županije ispred koje je bio start te se vozilo preko Podvinja, Rastušja i Grabarja do 13 i pol kilometara udaljenog Podcrkavlja. Glavni organizator biciklijade 108. ide dalje bio je Adolf Škrpan koji je u HVIDR-i zadužen za sva sportska natjecanja.

Oglas

 

Ovogodišnju 9. biciklijadu otvorio je zamjenik župana Stjepan Bošnjaković koji je 330 sudionika ispratio na rutu do Podrckavlja.

 

Na biciklijadi za 108. brigadu sudjelovali su gosti iz: Zagreba, Splita, Samobora, Vukovara, Nove Gradiške i Iloka. Tu su bile i biciklističke udruge poput Slavonskobrodskog biciklista, pa Biciklističke udruge Brod i Biciklističkog kluba Psunj iz Nove Gradiške.

 

Jedna od najmlađih sudionica na ovogodišnjoj biciklijadi bila je Gabrijela Škrpan koja ima 3 i pol godine, dok su uz nju bili i još mlađi koji su poput Gabrijele išli u pratnji svojih roditelja.

 

Ako je Gabrijela Škrpan bila među najmlađim sudionicima svakako među najstarijima s 82. godine bio je Šerif Isaković.

 

Prema tradiciji  biciklijada za 108. brigadu završava u Podcrkavlju, dok je ovih dana istoimena općina obilježila i svoj dan. Tako je mnogobrojne bicikliste dočekao načelnik Općine Podcrkavlje Tomislav Trtanj koji je svima njima osigurao okrijepu i hranu nakon prijeđenih više od 13 km vožnje.

 

Općinu Podcrkavlje općenito vole mnogobrojni slavonskobrodski i požeški biciklisti koji svakodnevno, a pogotovo vikendom obilaze: Kindrovo, Dubovik, Matković Malu, Oriovčić, Glogovicu i Zdence, dok je onima koji vole brda omiljeno penjanje preko Gornjeg Slatinika na Dilj i dalje prema Ruševu u susjednoj Općini Čaglin u Požeško – slavonskoj županiji.

 

Predsjednik županijske skupštine Pero Ćosić dječaku iz obitelji Abramović, Toniju poklonio je bicikl. Početkom kolovoza HVIDR-a će imati svoju 4. tradicionalnu biciklijadu pod nazivom „Da se ne zaboravi“ koja se trebala održati u svibnju, ali je zbog korona krize prebačena na kolovoz.

Tekst: Josip Šebalj