U osmini finala LP ponovo imamo jednog Slavonca

Nakon tehničkog problema sa softverom vanjskog pružatelja usluga, koji instruira dužnosnike o pravilima prilikom izvlačenja parova, ždrijeb osmine finala UEFA Lige prvaka morao je biti ponovljen.

Naime, momčadi iz istih država ne mogu igrati jedna protiv druge, kao ni momčadi koje su bile zajedno u skupini. U ponovljenom ždrijebu najzvučniji parovi osmine finala su PSG – Real Madrid, Inter – Liverpool, odnosno Atletico Madrid – Manchester United. Zanimljivo je da je branitelj naslova europskog prvaka, Chelsea, i u ponovljenom ždrijebu izvukao Lille.

U susretima osmine finala sastat će se RB Salzburg (Sučić, Šimić) – Bayern (Stanišić), Sporting – Manchester City, Benfica – Ajax, Chelsea (Kovačić) – Lille (Grbić, Bradarić), Atletico Madrid (Vrsaljko) – Manchester United, Villarreal – Juventus, Inter (Perišić, Brozović) – Liverpool i PSG – Real Madrid (Modrić).

Prve utakmice osmine finala na rasporedu su 15. i 16., odnosno 22. i 23. veljače, a uzvrati 8. i 9., odnosno 15. i 16. ožujka. Finale Lige prvaka igrat će se na Krestovsky stadionu u Sankt Peterburgu, a utakmica je na rasporedu 28. svibnja 2022.

Izvor HNS

Foto Slobodan Kadić