U Novim Mikanovcima je pravi užitak igrati i trenirati, ali bodriti Slogaše

Sloga iz Mikanovaca trenutno ne igra u nekom visokom rangu natjecanja, ali po pitanju ulaganja u infrastrukturu i poboljšanje uvjeta nije daleko od prvoligaškog statusa. Nevjerojatan entuzijazam potaknut ogromnom energijom predsjednika Damira Sušca rezultirao je konstantnim obnavljanjem postojeće i izgradnjom i nabavkom nove opreme, a sve to podržava i prati općinski načelnik Mario Milinković koji doista voli i ulaže u svoje sportske kolektive na području općine te pokazuje da ima sluha za nogomet i sport kao sredstvo okupljanja mladih ljudi na sportskim borilištima i oko njih.

Na Sloginom stadionu je tako nedavno završena je još jedna faza izgradnje i nadogradnje stadionske infrastrukture, a to je ono što je svakako najbitnije u amaterskom sportu – sjenica kao mjesto druženja prije i nakon utakmica, ali i za one koji nisu direktno vezani za klub te posebno navijača kluba koji će imati gdje predahnuti i osvježiti se na samim utakmicama. Prema najavama neumornog predsjednika tu nije kraj ulaganjima pa svečano najavljuje malonogometno igralište s umjetnom travom.
Davne 1995. godine stupio sam u Slogu kao igrač i od tada sam neprestano u klubu, a nema funkcije koju nisam obnašao. Tako je to danas u većini klubova pa i ja kao predsjednik kosim travnjak, perem opremu, dovodim igrače, gradim…nema toga što nisam radio kroz ovih već dugih 27 godina koje sam posvetio svojoj Slogi, ponekad išao glavom kroz zid samo da bi stekao što bolje uvjete za klub i polako, ali sigurno ostvarujem svoje ciljeve za klub. Bilo je tu padova i uspona veselja i tuge, ali ja sam opet tu. Mnogi su odlazili dolazili, nekih nažalost više i nema među nama, ali ja sam tu, klub je tu i sigurno će imati lijepu budućnost s uvjetima kakve zaslužuje. Kroz sve te godine kroz klub je prošlo mnogo igrača, neki su završili i u 3. HNL, a neki su se udaljili od kluba i više ni ne dolaze gledati Slogu no takav je život. Kroz sve ove duge godine nije bilo lako, ali nikada nisam odustajao, imao sam viziju, želio sam to sve ostvariti s klubom. Velike ambicije donose i podsmjeh s takvim projektima u maloj sredini no to me nije pokolebalo u namjeri da nam svima bude bolje i ljepše, a isto tako da našoj djeci ostavimo u nasljeđe što kvalitetnije uvjete za bavljenje sportom. Valja istaknuti i sportske rezultate pa smo tako stvorili odličnu momčad u sezoni 2014/15 koja se okitila naslovom prvaka 2.ŽNL, bili smo prvaci kupa NS Vinkovci, finalisti kupa županije, igrali u pretkolu Kupa Hrvatske. Sloga je sudionik 2.ŽNL već 30 godina uz jedan ulazak u 1.ŽNL spomenute sezone no očito je to ipak prevelik zalogaj za našu malu sredinu. Posebne zahvala za sve ove nove radove upućujem načelniku Općine gospodinu Mariju Milinkoviću bez kojega vjerojatno ne bilo ni blizu ostvarenje ovih ciljeva, a moram se također zahvaliti majstorima Josipu Špoljarić, Damiru i Ediju Jurčević, Miji i Juri Sušac, Ivanu i Željku Marinčić, Zdravku Božić i Damiru Sušac i svima koji su na bilo koji način doprinijeli podizanju letvice kvalitete klupske infrastrukture – za Sportalo je rekao rijetko viđeni entuzijast koji svoje nerijetko nadrealne ambicije pretoči ipak na koncu u realne okvire.
Damir je inače  dugogodišnji sportski nogometni djelatnik te dugogodišnji delegat na Trećoj HNL. Ove godine je bio i čak kandidat za predsjednika nogometnog središta Vinkovci gdje je dobio ogromnu podršku klubova, ali je na kraju ipak postao podpredsjednik svoga saveza. Doista zanimljiv i osebujan lik kojemu nije teško niti uskočiti u kopačke pa se nakon desetak godina odmora malo okušao na zelenom travnjaku s puno mlađim igračima – poput Nescaffea Tri u jedan – predsjednik, domar, igrač. Klub se osim spomenutih radova okitio i novom profesionalnom traktorskom kosilicom koju je prema klubu pogurao također načelnik Milinković pa nije čudno da Sloga ima travnjak kakvog se ne bi postidjeli klubovi u najvišim rangovima natjecanja. Da sve to ima pozitivan utjecaj ne samo na mlade ljude pokazuje i gesta kluba koji je u svom novom objektu za druženje ugostio udrugu žena Tena iz Novih Mikanovaca uz prigodan domjenak i društvo načelnika, a dame iz udruge su se revanširale poklonom kompleta posuđa za 150 ljudi.
Sve se može kad se hoće!