U Nogometnom klubu Gaju iz Zbjega ne mogu biti zadovoljni s prvim dijelom sezone u Drugoj ŽNL – skupina C

Od ove sezone Druge Županijske nogometne lige su posljednjih rang natjecanja te iz njih nitko ne ispada. Nakon nove reorganizacije natjecanja oformljene su 4 skupine prema teritorijalnoj raspodjeli. Tako su se uglavnom međusobno sastajali susjedni klubovi ili oni iz istih općina. Tako je u skupini C među 11 klubova gotovo polovica, njih 5 iz Općine Bebrina među kojima je i Gaj iz Zbjega koji je polusezonu završio u donjem dijelu prvenstvene ljestvice.

Oglas

U Nogometnom klubu Gaju iz Zbjega ne mogu biti zadovoljni s prvim dijelom sezone u Drugoj ŽNL – skupina C. Naime, zimsku stanku dočekali su na 9. mjestu od 11 klubova s 8 bodova, dok 2 boda bježe MV Croatiji i Slogi iz Gromačnika. Ispred njih Mladost iz Banovaca ima 2, a Mladost iz Jakačine 3 boda prednosti. Zelene vodi Adam Kučibradić koji je legenda kluba kao igrač te je 6 puta vraćao na funkciju trenera što je i danas. Najveći problem mu je što nije imao treninge preko tjedna te se momčad okupljala od nedjelje do nedjelje.

Oglas

U 10 utakmica ove jeseni u Drugoj ŽNL – skupina C ekipa trenera Adama Kučibradića zabilježila je 2 pobjede i to obje domaće, prvo nad MV Croatijom sa 4:2, a onda i sa Slogom iz Gromačnika sa 4:1. Obje neodlučene bile su na gostovanjima, pa je tako u Banovcima kod Mladosti bilo 4:4, a u Kaniži s Posavcem 3:3. Nogometaši Gaja imali su 6 poraza od kojih su 3 bila u Zbjegu i to od ekipa iz: Stupničkih Kuta, Slavonskog Kobaša i ASK-a iz Gornjih Andrijevaca. U klubu su ipak očekivali više te bolji plasman.

Oglas

Gledajući sve utakmice nogometaši Gaja igrali su dobro do 60. minute te ako do tada nemaju pozitivan rezultat, onda padaju u igri i protivnik u preostalom vremenu dođe do pobjede. To im se događalo nekoliko puta ove jeseni, a glavni razlog je što nisu imali treninge i padaju sa snagom, dok imaju i nekoliko iskusnijih igrača.

Trener Kučibradić na popisu je imao 24 igrača, dok su sve utakmice njih 10 odigrali: Mario Kljajić, Danijel Majdančić, Ivan Špernalj i Nikola Gecić, dok je Danijel Cesarec s 8 golova iz isto toliko utakmica očekivano najbolji strijelac ekipe iz Zbjega. U Gaju su zadovoljni s ovom ligom, pogotovo što su oni jedina udruga u Zbjegu.

Osim rezultatskog dijela, uprava Gaja brine i o uvjetima, pa tako u planu imaju postaviti zaštitnu mrežu iza istočnog gola, dok onu iza zapadnog gola žele zamjeniti. U planu im je urediti pomoćni teren kao i novu prostoriju za druženje koja im nedostaje.

S obzirom da prvi klupski strijelac Danijel Cesarec neće moći igrati u nastavku sezone, klub traži napadača i vjerojatno će se reaktivirati Marko Cesarec. On je kao mlad prestao igrati te se posvetio ribolovu, ali sada bi štapove za ribolov mogao zamjeniti kopačkama, dok bi uz njega novo ime trebao biti i dolazak Ivana Ostopanja. (Josip Šebalj)

Foto FB Gaj Zbjeg