U NK Sapci ne mogu biti zadovoljni jesenskom polusezonom

Za razliku od prijašnjih godina, ove sezone je natjecanje u skupini A Druge ŽNL vrlo kvalitetno i zanimljivo. Uz klubove koji su godinama u vrhu, a to su: Sloga (Vrpolje), Raketa (Beravci) i Perkovci njima su se uoči novog prvenstva priključile momčadi koje su ispale iz višeg ranga iz Prve Županijske lige. To su: Posavina iz Velike Kopanice, Sloga iz Jaruga i Sapci. Upravo se na ljestvici Sloga iz Jaruga nalazi na 2. mjestu s 3 boda iza vodećeg imenjaka iz Vrpolja, dok je sastav iz Velike Kopanice na 3. poziciji. U Sapcima ne mogu biti zadovoljni s plasmanom u prvom dijelu prvenstva budući se od 12 klubova nalaze na 9. mjestu s 10 bodova, odnosno imaju 3 pobjede, jednu neodlučenu i 7 poraza.

Oglas

Prošle jeseni nogometaši Sapca odigrali su jednu utakmicu više u gostima, dok su u 5 domaćih susreta zabilježili 3 pobjede i to nad: Selnom, Šokadijom iz Sredanaca i Mladosti iz Čajkovaca. Na domaćem terenu su protiv Omladinca iz Novog Grada odigrali bez golova 0:0, dok su jedini poraz u Sapcima doživjeli od drugoplasirane Sloge iz Jaruga s 2:0. Na svih 6 gostovanja Sapčani su doživjeli sve poraze, dok su najbolju utakmicu odigrali kod vodeće ekipe u ligi Sloge u Vrpolju od koje su poraženi s 2:1.

Oglas

U ovoj sezoni za nogometaše Sapca nastupila su 24 igrača među kojima je sve utakmice odigrao vratar Ivan Ćoso koji ima maksimalnih 990 minuta. Također svih 11 utakmica, ali manje minuta imaju: Ivan Munivrana, Marko Lović, Ivan Kolesarić i Tomislav Lović. Sapci nemaju izrazitog strijelca, pa su tako po 4 gola postigli: Ivan Munivrana, Matija Ferić, Adrian Kvolik i Mario Munivrana. Radi se o momčadi koja ima prosjek od 23,5 godine, dok samo 3 igrača nisu iz Sapca. Za njih je najvažnije da su se uoči ovogodišnjeg prvenstva vratili na svoj teren budući su domaće utakmice igrali u Starom Topolju i u Garčinu.

Oglas

Najveći problem trener i igrač Mario Munivrana imao je u nekompletnosti budući Mateo Ferić zbog ozljede prednjih križnih ligamenata nije igrao cijelu jesen. Samo jednu utakmicu odigrao je Robert Dančo, dok su na 3 susreta bili Domagoj Perković i Fran Kajtazi koji je došao na posljednja 3 kola. Jako važan igrač pogotovo za obranu je Josip Katalinić koji je bio na 5 utakmica u kojima je igrao po 30 minuta tako da je izostao njegov pravi učinak. U nastavku prvenstva na proljeće želja nogometaša Sapca je uhvatiti 6. mjesto na kojem je Sava iz Svilaja koja im bježi 7 bodova.

Prema tradiciji, već 19 godina član uprave NK Sapci Zdravko Stepić u siječnju na svom privatnom posjedu organizira ugodno klupsko druženje na kojem su članovi kluba, nogometaši i sponzori. Sve je to uoči početka priprema koje kreću 4. veljače, dok će NK Sapci na jesen svečano proslaviti 70. godina postojanja kluba.

JOSIP ŠEBALJ