U nedjelju 20. jubilarna biciklijada u Pakracu

Biciklisti s područja Pakraca i Lipika, ali i šire okolice u nedjelju 18. srpnja će doći na svoje jer u sklopu „Pakračkog ljeta“, a pod pokroviteljstvom Grada Pakraca te turističkih zajednica Pakraca i Lipika, biti će održana jubilarna 20. biciklijada.

Okupljanje sudionika najavljeno je od 16 sati na prostoru Gradske tržnice u Pakracu gdje će se zaprimati prijave, a zahvaljujući Sportskoj zajednici Grada Pakraca zainteresirani će moći iznajmiti i električne e-bicikle.

U 17 sati će biciklijada krenuti prema Lipiku i to uz nasip uz rijeku Pakru. Kod „Paviljona izvor“ u lipičkom parku slijedi kratko osvježenje, a ondje će se biciklijadi priključiti sudionici s područja Grada Lipika. Oko 17,40 sati planiran je polazak prema Prekopakri, preko Raminca i Klise do izletišta Pakurnovac na Matkovcu gdje je i tradicionalni cilj biciklijade.

Težina ove 12 kilometara duge rute je umjerena pa je za očekivati da će, kao i prethodnih godina, raspon sudionika biti od mališana pa sve do umirovljenika. Stoga će organizator i ove godine posebnim nagradama nagraditi najmlađeg i najstarijeg sudionika. Kako javlja Gabriela Sabo Seleši, voditeljica Turističkog ureda TZ Pakrac, na cilju na Pakurnovcu sudionike očekuje piknih uz osigurane sendviče i vodu, a tradicionalna tombola će ove godine biti posebno atraktivna. Zahvaljujući trgovini „Bicikli Tessari“, čiji je vlasnik Vladimir Tessari idejni začetnih ove biciklijade, najsretniji sudionik će s nedjeljne biciklijade otići bogatiji za bicikl. Uz brojne druge zanimljive, sponzorske nagrade, organizator je osigurao i poklon bon od 1.000 kuna.

Prva biciklijada održana je 2001. godine i sretni smo i ponosni da traje već 20 godina. Osim naših sugrađana s područja Pakraca i Lipika svake godine imamo goste i iz okolnih gradova. Ruta nije zahtjevna i mogu je odvesti i stari i mladi pa zato, ali i zbog ovog velikog i za nas važnog jubileja, pozivam da nam se pridružite u nedjelju i da na taj način zajedno obilježimo 20. rođendan naše biciklijade“, poručuje Sabo Seleši.