U Gradskom vrtu smatraju da je trebalo još sačekati s odlukom o prekidu

Odlukom Izvršnog odbora HNS-a potvrđena je informacija koja se proteklih dana neslužbeno spominjala, a tiče se prekida sezone za drugoligaške momčadi. Među njima je i Osijek II koji je posljednju utakmicu odigrao 7. ožujka s Kustošijom u Zagrebu. Sada je izvjesno da nastavka prvenstva neće biti, što nije nimalo razveselilo trenera Igora Tolića. Naprotiv.

Oglas

Neki će klubovi sigurno biti sretni, posebno oni koji su na ovakav način definitivno riješili pitanje svoga statusa, a uštedjet će i novce za iduću natjecateljsku godinu. No, zakinuti su igrači koji će pet mjeseci biti bez nogometa i utakmica. Trebalo je i tomu malo više razmišljati. Mislim da smo ovakvom odlukom najviše zakinuti mi, Dinamo i Hajduk kojima je razvojni ciklus svakako ispred rezultata i plasmana. Nadam se da ćemo što prije započeti s treninzima bez obzira na to što nam je upaljeno crveno svjetlo što se tiče odigravanja utakmica.

Oglas

Puno vremena bez prilike za dokazivanje

Oglas

Tolić je spomenuo kako su njegovi učenici bili vrlo ozbiljni i odgovorni kada je riječ o specifičnom radu kojega su prakticirali u proteklom razdoblju:

Dečki su imali puno aktivnosti, od onih teorijskih, čak i uz domaće zadaće, pa do praktički svakodnevnih treninga, pa se može reći da su stalno bili u nogometu. Nažalost, sada neće imati priliku idućih mjeseci razvijati se i dokazivati kroz ligaške nastupe, što cijeli proces ipak usporava. Shvaćam da je zdravlje najvažnije, tako uvijek i mora biti, no nekako sam uvjerenja da smo i mi mogli nastaviti s natjecanjem.

Ovo sigurno nije najsretnije rješenje

Na ovu temu smo zatražili reakciju i glavnog klupskog skauta Marina Skendera, koji je vrlo aktivno uključen u sve ono što se radi u B momčadi.

Nadao sam se da će se sezona završiti, priželjkivao sam to sa svima u Klubu. Nažalost, ispalo je drugačije. Neću ulaziti u legitimnost i ispravnost takve odluke, ali mi je žao što se neće igrati. Možda je sve, ipak, malo preuranjeno, skloniji sam razmišljanju da se moglo još neko vrijeme sačekati. Naravno da ništa ne treba gurati na silu, međutim, ako je i dalje otvorena opcija za nastavak sezone u futsalu te među ženskim nogometnim prvoligašima, onda ne vidim razlog zašto nije tako i s našim drugoligašima. Druga HNL je isto tako profesionalna, u njoj igra veliki broj naših mladih reprezentativaca i ovo baš i nije najsretnije rješenje. To se naročito odnosi na Dinamo, Hajduk i Osijek jer je nama apsolutno najvažnija stvar razvoj igrača kroz igranje utakmica.

Što prije – povratak na teren

Ako se već neće dovršiti sezona, onda se u Gradskom vrtu barem nadaju da će uskoro dobiti dopuštenje za povratak treninzima:

Za igrače u toj dobi, dakle 20-godišnjake i mlađe, ovo je ključna faza razvoja i moramo pronaći način da što prije krenemo sa svim mogućim procesima. Vjerujem da će dozvola nadležnih za povratak na teren uslijediti što prije, a onda s radom nećemo stajati sve do početka iduće sezone. Pojedinci su, doduše, priključeni treninzima prve momčadi, no to još nije ono što nas zadovoljava. Sigurno je da je momčad svih ovih proteklih dana maksimalno odrađivala treninge putem videokonferencije i onaj kondicijski dio na otvorenom koji se prati putem GPS sustava. No, grupni treninzi s loptom ne mogu se nadomjestiti. Zato ih svi nestrpljivo iščekuju.

Foto SS YT