U Dračicama vjeruju u ulazak u 1. ŽNL

Iza nogometnog kluba Dračice iz Đakova je jedna vrlo uspješna sezona u kojoj je dračička momčad ostvarila povijesni rezultat – osvajanje đakovačke 2. ŽNL. Dračičani su ove sezone izdominirali ligom što pokazuje i konačan pogled na tablicu. Ekipa Dračica ove sezone nije izgubila u niti jednoj utakmici, a drugoplasirani je Polet za prvacima zaostao velikih 14 bodova.

Oglas

Nekoliko je kola prije kraja momčad trenera Gorana Uzelca osigurala titulu, te je posljednjih nekoliko tjedana iskoristila za pripremu i odmor za predstojeće kvalifikacije u kojima Dračičani žele izboriti ulazak u osječko-baranjsku 1. ŽNL. Razgovarali smo s čovjekom koji je još 2015. bio jedan od idejnih začetnika ponovnog igranja nogometa i osnivanja nogometnog kluba Dračice, Mislavom Jukićem, koji danas s jednakim žarom, ali i ponosom, radi i prati sve aktualnosti u vezi dračičkih Crvenih. Mislavovo se ime i dalje može pročitati u zapisniku, ali on je u svom klubu i više od igrača.

Oglas

Sportalo: Iza Vas je burna noć i velika proslava naslova prvaka. Možete li nam malo dočarati kako je bilo u nedjelju u Dračicama, je li se titula proslavila dostojno?

Oglas

Jukić: – Iza nas je kruna sezone, ili ako ćemo s klišejima – šlag na tortu. Htjeli smo se zapravo zahvaliti svim generacijama i pružiti im jedno kvalitetno nedjeljno poslijepodne. No, ispalo je zapravo bolje od očekivanoga. Kad smo vidjeli silne obitelji s malom djecom, neke čak i prvi puta, shvatili smo da smo blizu onoga što želimo vidjeti svakodnevno. Kasnije sa završetkom utakmice krenula je svirka TS Strossmayer. Glava je na mjestu, to je najbitnije haha. Nismo se pazili.

Sportalo: Cijela je sezona po našem skromnom mišljenju odigrana za 10+. Malo je ekipa, neovisno o rangu natjecanja, osvojilo prvo mjesto bez ijednog poraza. Vama je to pošlo za rukom, kako to komentirate?

Jukić: – Imali smo tu sreću da nas je nakon razilaska s trenerom Živkovićem, koji je također odradio lavovski dio posla, preuzeo Goran Uzelac. Tako da discipline, treninga i kvalitetnog rada nije nedostajalo, samim time i rezultat je pokazao svoje. 22 pobjede i 4 neriješena susreta te gol razlikom +62 nisu mala stvar. Uprava je radila uz bok trenerima i zajedno su sastavili moćan kadar za ovu sezonu, koji je svoju kvalitetu i opravdao na terenu. Na kraju sezone, sa 14 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Poleta, izgleda lagano, no to definitivno nije bilo tako.

Sportalo: Krajnji cilj, nažalost, još uvijek nije ispunjen – slijede kvalifikacije. Što očekujete od kvalifikacija i imate li želja u ždrijebu? Poznajete li potencijalne suparnike?

Jukić: – Idemo korak po korak. Sutra je taj sastanak predstavnika u Kući nogometa u Osijeku i vidjet ćemo što nam ždrijeb nosi. Novi smo u ovome, tako da nemamo nekakvog dodatnog motiva za igrati konkretno s nekim. Trener Uzelac poznaje jednu ekipu te o još jednoj imamo saznanja s nekim suradnicima, pripremamo se što je bolje moguće. Koga dobijemo, dobijemo. Ne bojimo se nikoga.

Sportalo: Što dračički navijači mogu očekivati od Vaše momčadi u predstojećim kvalifikacijama?

Jukić: – Moramo naglasiti da je ova ekipa, ove sezone, pokazala da unatoč svim nedaćama neće otići pognute glave. To je klapa koja je spremna ići na glavu jedan za drugoga, tako da navijači neće vidjeti ništa novo. Možemo im obećati pravu, mušku borbu u svih 180 minuta. Nadamo se da će biti ponosni na nas. – zaključio je Mislav Jukić.