U Đakovu održan Dan rukometa

Svima je u Hrvatskoj poznato kako je Đakovo grad rukometa i grad iz kojeg su potekla velika i svjetski poznata imena rukometaša koja su kroz karijeru nosili žuti dres. Daleko najpoznatiji je svakako Domagoj Duvnjak, kapetan hrvatske reprezentacije koji je uz Marka Kopljara, još jednog rukometaša koji je nastupao u Đakovu, osvajao brojna svjetska i europska odličja. Ne smijemo zaboraviti niti imena Ivana Pongračića, povremenoga hrvatskoga rukometnoga reprezentativca, Ivana Šunde i Roberta Markotića, s respektabilnim međunarodnim karijerama, nažalost pokojnoga Denisa Totha, Borisa Tota koji trenutno igra u Nizozemskoj, Tomislava Bošnjaka, svjetskoga prvaka s reprezentacijom gluhih i nagluhih osoba Hrvatske, prvih prvoligaških đakovačkih igrača Ivana Duvnjaka i Željka Perića (Medveščak) i mnogih drugih vrsnih đakovačkih rukometaša koji su svoju sportsku, rukometnu karijeru poklonili gradu Đakovu

Oglas

U subotu, 04. lipnja, upravo je Rukometni klub Đakovo bio organizator Đakovačkoga rukometnoga dana koji je okupio sve generacije đakovačkih rukometaša želeći time zaključiti sezonu 2021./2022. u kojoj su se seniori vratili u Prvu hrvatsku rukometnu lige Sjever.

Oglas

Program je krenuo  11:00 turnirom u mini rukometu gdje su se, pod vodstvom trenera Davora Škalića, natjecale tri ekipe: „plavi“, „žuti“ i „sivi“. Nakon toga, međusobnu utakmicu odigrali su mladi rukometaši od 11 godina. Pod vodstvom trenera Danijela Špehara „plavi“ su bili bolji od „žutih“ rezultatom 27:26. Nakon toga uslijedila je utakmica rukometašica, U – 14 Đakovo protiv Valpovke. Visoka pobjeda đakovačkih rukometašica 31:18 nikoga nije iznenadila jer su igračice trenerice Danijele Matijaković bile sudionice završnice državnoga prvenstva. U utakmici U – 15 (žuti) i U – 13 (plavi) pobjeda je pripala mlađima rezultatom 33:28. Trener Tomislav Paradžiković vodio je jednu, a Zvonko Škrapić drugu momčad. Nakon toga, „plavi“ U – 17 bili su bolji od „žutih“ vršnjaka rezultatom 24:23. Snage su odmjerili i seniori. Na kraju, poslastica je bila utakmica veterana u kojoj su oni najiskusniji pokazali kako još uvijek znaju čari rukometne igre.