U Bukovlju održan Plenum 3. HNL: Prvo kolo donosi brodski derbi!

Danas je u Bukovlju održan Plenum klubova 3. HNL Istok na kojem su se pojavili predstavnici svih 18 klubova koji će u novoj sezoni igrati u tom natjecanju.

Oglas

Predsjednik NS Osječko baranjske županije Ante Vučemilović-Šimunović izvjestio je o odlukama IO HNS-a kojima je i definitivno potvrđeno da je budućnost hrvatskog nogometa u periodu od 6 godina – tri jedinstvene lige, pa će tako 1. HNL i dalje brojati 10 klubova, 2. HNL će imati 12, a jedinstvena 3. HNL u kojoj će biti i druge momčadi prvoligaša 16 klubova. Isto tako poznata je dinamika smanjivanja liga, sljedeće sezone iz 2. lige ispadaju tri kluba, dok ulazi samo jedan od 5 trećeligaških prvaka koji će proći kroz kvalifikacije. U sezoni nakon toga, iz 2. HNL ispada 5 klubova uključujući druge momčadi prvoligaša, a ponovno ulazi samo jedan. Što se 3. HNL Istok tiče, ona se već u sljedećoj sezoni vraća na 16 klubova što znači da će ispasti minimalno 3 kluba ako nitko od slavonskih drugoligaša ne ispadne, a prvak izbori plasman u 2. HNL, jer će prvaci obje MŽNL imati pravo ulaska u trećeligaško društvo.

Oglas

Oglas

Što se tiče financijskog dijela dogovoreno je da će klubovi koji su platili kotizacije za proljetni dio prošle, neodigrane sezone, biti oslobođeni plaćanja kotizacija, odnosno isti će im biti priznat za jesenski dio nove sezone. Kotizacija ostaje na iznosu od 5000kn, taksa glavnog suca je 450kn, pomoćnika po 300 a delegata 350kn.

Manje ždrijebom, a više dogovorom klubova do kojeg je došlo kako bi susjedi igrali u različite dane domaće utakmice, stvoren je i raspored natjecanja, pa se u prvom prvenstvenom kolu sastaju:

ČEPIN – ZRINSKI

BEDEM – VIHOR

BELIŠĆE – VUKOVAR

SLAVIJA – KUTJEVO

MARSONIA – SLAVONAC

GRANIČAR – SLAVONIJA

VUTEKS – VALPOVKA

NAŠK – SLOGA

ĐAKOVO CROATIA – ORIOLIK

Iako je svaka utakmica u startu vrlo zanimljiva jer smo znatiželjni kako će tko izgledati u novoj sezoni, posebno je zanimljivo da je novak u ligi i domaćin ovog plenuma Slavonac dobio sebi sasvim sigurno najzanimljivijeg protivnika, nije doslovno gradski derbi jer je Bukovlje samostalna općina, no lokalni definitivno je.

Potvrđen je i jučer objavljeni raspored, pa će se prvo kolo igrati 22/23. kolovoza. Ovu sezonu svoje domaće utakmice subotom igraju Belišće, Slavija, Slavonija, Marsonia, Vuteks, Našk, Đakovo, Oriolik, Vihor, Zrinski, Valpovka, Sloga, Slavonac i Vukovar, dok u nedjelju domaće susrete igraju Kutjevo, Čepin, Bedem i Graničar.

Po završetku službenog dijela Plenuma, predsjednik Tomislav Petrović pozdravio je okupljene, a Nogometni klub Slavonac je sve sudionike počastio večerom i ugodnim sportskim druženjem u prekrasnom Kulturnom domu u Bukovlju.