U Brodu održana 3. Slavonska trka

Treću godinu za redom Ultramaraton klub Mazator održao je Slavonsku trku. Trčalo se sa startom i ciljem na središnjem gradskom trgu što je bilo prvi puta od kako se ovo natjecanje održava. Odaziv sudionika ponovno je bio odličan, dok su se održale utrke na 5, 10 i 21 km. Osim odraslih svoje utrke imali su i oni najmlađi među kojima su najviše uspjeha prema očekivanju imali članovi Atletskog kluba Marsonije.

 

U svom prvom izdanju Slavonska trka bila je u sklopu CMC festivala, dok se prošle godine odvojila od te manifestacije. Prve dvije godine start i cilj bio je u slavonskobrodskoj Tvrđavi, dok je ove godine zbog radova u njoj start i cilj bio na središnjem gradskom trgu. Ove godine za nastup se prijavio rekordan broj trkača njih 354, dok ih se 270 pojavilo na startu svojih utrka koje su održane na 5, 10 i 21 km.

 

Među ženama na polumaratonu na 21 km uvjerljivo 1. mjesto osvojila je Brođanka Ines Jozić članica Mazatora koja se nakon zdravstvenih problema ponovno vraća utrkama. Iza nje druga je ciljem prošla Vesna Janković iz Nize, dok je treća Martina Šipoš – Vučković.

 

Kod muškaraca na 21 km slavio je Miroslav Marković iz Nove Gradiške, ispred Brođanina Vedrana Dulja i Gorana Drakslera iz Slatine.

 

Jednako zanimljive bile su utrke na 10 km, dok su u ženskoj konkurenciji dominirale članice iz Kajak – kanu kluba Olimpika. Tako je pobijedila Antonela Orkić, ispred klupske kolegice Leone Pavlešin, dok je treća bila Jasna Plemeniti iz Našica.

 

U muškoj konkurenciji na 10 km prvi je ciljem prošao Brođanin Slaven Dugalić Toffolini, dok je drugi bio Dario Veselinović iz Bosanskog Broda, a treći još jedan domaći trkač Goran Vučković.

 

Prema očekivanju najviše prijavljenih bilo je na utrkama na 5 km, a kod žena do pobjede je došla članica Mazatora Ankica Pavlović ispred Brođanki Sanje Popko Šemuge i Martine Stanić. Kod muškaraca na 5 km slavio je Zrinoslav Kekez iz Atletskog kluba Marsonije ispred Brođanina Vedrana Horvata i klupskog trkača Luke Martinovića.

 

Najmlađa sudionica 3. Slavonske trke bila je Maja Mikić koja ima 8 godina, dok je najstariji sudionik Branimir Trlek i Trkačkog kluba BraCe koji je rođen 1952. godine. Slijedeće natjecanje je Mazator trail koji će se 19. rujna održati na prostoru jezera Petnja.

Tekst: Josip Šebalj