U-17 odbojkaška reprezentacija na pripremama u Belom Manastiru

U Belom Manastiru, novoj bazi hrvatskih mladih odbojkašica, započele su pripreme za Europsko kadetsko prvenstvo u kategoriji U17 koje se igra od 16-24. srpnja u Češkoj i na kojem naša izabrana vrsta ima visoke ambicije.

Oglas

Izbornik ove potentne generacije djevojaka rođenih 2006. godine, i mlađih, iskusni je stručnjak Miodrag Miki Stojaković, od nove sezone i trener aktualnih prvakinja Hrvatske, zagrebačke Mladosti. On je ovdje zajedno sa svojim stručnim timom (Nojić, Radočaj i Mezak) okupio 14 igračica, a o pripremama kratko kaže:

Oglas

„Ovo je za nas nova baza, i jako smo zadovoljni uvjetima. Smještaj u hotelu Patria je na vrhunskom nivou, na raspolaganju imamo prekrasnu polivalentnu dvoranu, a to je ono što nam je u ovom trenutku i najpotrebnije. Imamo mir i privatnost, tako da se možemo ograničiti samo na treninge i odmor između njih. U pripremi su i neke kontrolne utakmice, tako da za sada znamo da idemo u Mađarsku 8-9. srpnja, a u planu je i možebitni odlazak u Maribor gdje uvijek ima odličnih ekipa za sparing na pripremama.“

Oglas

Hrvatska kadetska ženska reprezentacija svoje će utakmice na EP igrati u gradu Hradec Kralove, u Prvoj skupini (druga se igra u Prostejovu), a startamo susretom protiv Bugarske 16. srpnja u 16.00 sati. Potom redom slijede utakmice protiv Srbije, Češke, Njemačke i Nizozemske. Cilj je:

„Biti među četiri najbolje plasirane ekipe u skupini, to za početak. Dakle, prve dvije reprezentacije iz svake od dvije skupina ide u polufinale, dok treća i četvrto plasirana ekipa razigrava u skupini od 5-8. mjesta. Naša su ambicije uvijek visoke, mislimo da imamo dobru selekciju, i da možemo polučiti dobar rezultat. Ono što bi nas zadovoljilo bio bi konačni plasman do šestog mjesta jer prvih šest ekipa stječe  pravo direktnog sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu“, rekao je na kraju s početka priprema U17 reprezentacije izbornik Miki Stojaković.

Na popisu izbornika Stojakovića nalaze se:

Ana Prkačin, Maša Mlinar (OK Dinamo), Antea Perić, Klara Kruhonja (OK Olimpik), Lorena Marija Sesar, Tonka Bošnjak, Laura Kesar, Marija Mohorović (HAOK Mladost), Marija Dugi (OK Kitro Varaždin), Lana Francetić (HAOK Rijeka), Lana Sesar, Nikolina Dragićević (ŽOK Ribola Kaštela), Carla Stošić (OK Veli Vrh) i Tina Buršić (OK Pula).