U-16 odbojkašice pružile žestok otpor favoriziranoj Srbiji

Nakon 108 minuta čiste igre, i vodstva od 2:1 u setovima, hrvatska ženska kadetska U16 reprezentacija na kraju je poražena s 2:3 od favorizirane ekipe Srbije u 1. kolu Europskog prvenstva. Po setovima je bilo 25:23, 10:25, 25:22, 19:25, 11:15, no ono što je najvažnije je da su izabranice trenera Miodraga Mikija Stojakovića osvojile veliki bod koji će im zasigurno biti podstrek u daljnjem tijeku natjecanja u drugoj skupini EP-a koje se održava u slovačkom Humenneu.

Oglas

Tonka Bošnjak s 13, Klara Kruhonja s 10 i Tina Buršić s 8 poena bile su najučinkovitije u redovima naše reprezentacije. Hrvatska je izabrana vrsta bila puno bolja u bloku, s 9 poena prema 5 suparnica, no reprezentacija Srbije imala je nevjerojatnih 18 poena od as servisa, prema 7 Hrvatske, što je vjerojatno i presudilo pobjednika na kraju, kao i broj poena u napadu, jer Srbija je uprihodila prema službenoj statistici 69 poena a Hrvatska 34. I prijem servisa bio je na strani Srbije, 27% pozitivnog prijema prema tek 13% Hrvatske.

Oglas

No, treba istaknuti i poena na pogreške suparnica, Hrvatska je tu bila puno bolja, ‘poklonivši’ suparnicama u pet setova 18 poena iz neforsiranih pogrešaka, dok su Srpkinje tu puno više griješile sa 40 pogrešaka.

Oglas

Hrvatski Izbornik Miodrag Miki Stojaković dao je priliku svim svojim igračicama da odrade prvi meč na EP, a u nedjelju 11. srpnja naše djevojke igraju drugi susret u skupini, protiv domaćina Slovačke u 17.30 sati.