/Tužna vijest – preminuo Stjepan Berdi, dugogodišnji igrač i trener požeške Slavonije LEGENDA POŽEŠKE SLAVONIJE PREMINUO U 77.GODINI
stjepan berdi

Tužna vijest – preminuo Stjepan Berdi, dugogodišnji igrač i trener požeške Slavonije LEGENDA POŽEŠKE SLAVONIJE PREMINUO U 77.GODINI

U Požegi je jučer nakon duge i teške bolesti u 77. godini preminuo dugogodišnji nogometaš i trener Slavonije Stjepan Berdi. Rođen je u Požegi, 19. 10. 1943. Nogomet je počeo igrati u tadašnjem požeškom klubu Radničkom pa prešao u gradskog rivala Jedinstvo. Nakon što je iz Radničkog i Jedinstva 1964. osnovana Slavonija nastavio je igrati u  tom klubu.

Bio je univerzalan igrač, najviše je igrao desno krilo ili desnog veznog, a po potrebi mogao je dobro igrati i u obrani. Ljubitelji nogometa u Požegi uživali su u igrama napada kojeg su činili Šulc – Mulc – Berdi – Radešić.

Po završetku igračke karijere nastavio je raditi kao trener u omladinskom pogonu Slavonije, gdje je bio jedno vrijeme i pomoćni i prvi trener seniorske momčadi. Njegovi sinovi Denis i Nevio također su uspješno igrali nogomet, a Nevio je danas trener mlađih pionira NK Slavonija.

Sahrana je danas (utorak, 11. veljače) u 15,00 sati na mjesnom groblju u Alagincima.

Izvor PŠS

 

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.