Turnirom u Beli obilježena 30. godišnjica osnutka 3.bojne 3. gardijske brigade Kune

Slavonski Brod – Ovih dana obilježava se 30 godišnjica osnutka 3. bojne 3 gardijske brigade Kune. Veliku obljetnicu sjećanjem na sve poginule hrvatske branitelje, a posebno njihove suborce iz 3. bojne  obilježili su i veterani 3. GBR iz Sl. Broda.

Oglas

Treća bojna gardijska brigada Kune osnovana je 12. lipnja 1991 u Slavonskom Brodu. Njihov ratni put obilježile su velike pobjede na gotovo svim hrvatskim ratištima, između ostaloga dali su nemjerljiv doprinos u obrani Vukovara, zapadne Slavonije, na vinkovačkim bojištima, Bosanskoj Posavini te u akciji Bljesak. Upravo brodska 3. bojna 3. gardijske brigade odigrala je veliku ulogu tijekom operacije “Maslenica” 93 godine kad je oslobođeno zadarsko zaleđe. Udruga veterana 3. brigade danas u Sl. Brodu broji gotovo 90 članova. Upravo su pripadnici 3. brigade iz Sl. Broda ovih dana odlikovani za svoj doprinos u obrani suvereniteta RH.

Oglas

Održan je turnir u kartaškoj igri Bela, povodom 30. godišnjice osnivanja 3 bojne ove elitne postrojbe Hrvatske Vojske, koja je u obrani naše Domovine, dala neizmjeran doprinos u Domovinskom ratu. Na turniru su nastupile 5 ekipe, a za prva tri mjesta Udruga je osigurala medalje i za sve sudionike majice sa grbom udruge, koje je podijelio direktor sportskih sekcija brigade Kune, Petar Bubalo. Natjecanje je odigrano u odličnoj atmosferi, na visokoj razini.  U prilogu je poredak ekipa.

Oglas

 

POREDAK

1.mjesto zlatno odličje su osvojili su ZORAN Ivanović- MATO Opačak,

2.mjesto srebreno odličje osvojili su JOSIP Dubac-IVAN Filipović,

3.mjesto brončano odličje osvojili su PETAR Bubalo-ZVONKO Aničić.

 

Tekst : Mato Opačak