Turkinje prejake za naše odbojkašice

Četvrta utakmica skupine B Svjetskog prvenstva odbojkašica, koja se igra u Gdanjsku, donijela je novi poraz za hrvatsku reprezentaciju, četvrti za redom. Nekako ispada da svaku slijedeću utakmicu naše djevojke sve više pokazuju gubitak samopouzdanja i manjak energije, borbenosti i želje. Ovoga puta su Hrvatice teško stradale od Turske, bilo je za suparnice laganih 0:3 (14, 12, 12).

Oglas

Bez obzira što je Turska igrala ovo ljeto za broncu u Ligi nacija, i izgubila 0:3 od Srbije, to nije ekipa pred kojom bi naša reprezentacija trebala strijepiti i prije no što izađe na teren. A od starta izabranice našeg turskog trenera Ferhata Akbaša nisu pokazale puno vjere u svoju izvedbu.

Oglas

Ravnopravne u igri naše su bile vrlo kratko, dok Turska ne odlazi na 10:6, a Hrvatska traži prvu minutu odmora. Bez uspjeha, jer od tada na terenu igraju samo Turkinje, koje dobivaju prvi set s laganih 25:14. O odnosu snaga na terenu govori i statistički podatak da su naše reprezentativke u tom prvom setu napravile tek 8 poena, bez bloka i as servisa, te tome još pridodale 6 poena na pogreške suparnica, uz naših 8 pogrešaka.

Oglas

Ista situacija i u drugom setu, u kojem Turska dominira od početka do kraja. Na kraju je bilo 25:12, uz naših 6 poena u napadu, još uvijek bez bloka i servisa te 6 poena na pogreške protivnica, uz naših 10 pogrešaka.

Pokušavao je izbornik nekim izmjenama zaustaviti pad u igri, umjesto Grbavice koja je startala u postavi uveo Mlinar, umjesto Šamadan Strunjak, Tomić umjesto Fabris, ulazila je i Karatović, ali ništa od toga nije donijelo ploda, rezultat je neumitno ‘curio’.

Treći set Turska otvara sa 7:0, a raspad u igri naše reprezentacije sve je očitiji. Na kraju je završilo s 25:12 za glatko 3-0 Turske.

Uz dva poena blokom (Miloš i Tomić), bez poena na servisu, uz samo 20 poena u napadu i isto toliko neforsiranih pogrešaka, Hrvatska je pokazala najlošiju partiju na turniru. Samanta Fabris s 10 poena najučinkovitija u našim redovima, za što je potrošila 25 napada, Mika Grbavica 4 poena, 3 Laura Miloš, Ema Strunjak i Lucija Mlinar 2 a Natalija Tomić 1.

Posljednji susret u skupini Hrvatska igra u subotu 1. listopada u 17.30 protiv posljednje plasirane Južne Koreje koja do sada nije osvojila niti jedan set. Hrvatska ima set razliku 1:12, taj jedan set osvojile su u prvoj utakmici protiv Poljske. (HOS)