/Tucak objavio popis reprezentativaca SVJETSKO PRVENSTVO U JUŽNOJ KOREJI
hrvatska vaterpolo hvs

Tucak objavio popis reprezentativaca SVJETSKO PRVENSTVO U JUŽNOJ KOREJI

Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije odredio je 13+1 igrača za Svjetsko prvenstvo u Gwangjuu, Južna Koreja (14. do 28. srpnja). Na konferenciji za novinare održanoj u Šibeniku, po okončanju većeg dijela priprema, izbornik svjetskih prvaka odredio je 13-icu igrača za Svjetsko prvenstvo. To su:

– vratari: Marko Bijač (Pro Recco) i Ivan Marcelić (Mladost)

– centri: Luka Lončar (Jug CO) i Josip Vrlić (Mladost)

– braniči: Andro Bušlje (Pro Recco), Marko Macan (Jug CO) i Hrvoje Benić (Jug CO)

– napadači: Maro Joković (Olympiacos), Xavi Garcia (Jug CO), Lovre Miloš (Mladost), Ante Vukičević (Marseille), Loren Fatović (Jug CO) i Anđelo Šetka (Jadran)

No, još će jedan igrač putovati na Svjetsko prvenstvo u Koreju, a to je branič Ivan Buljubašić (Olympiacos). To je 14-ti, uvjetno ga nazovimo tehnički igrač koji ima pravo nastupa po novim pravilima FINA samo u slučaju da se netko od 13-ice prvih igrača, ne daj Bože ozlijedi ili razboli. Tada, uz obvezno predočenje liječničke dokumentacije, svaki stožer ima pravo zamijeniti tog jednog igrača.

– Odabir nije bio jednostavan, on nije nikada jer je ova skupina igrača, njih 20 radila sjajno, požrtvovno. Što se Buljubašića tiče, njega bih osobito pohvalio jer je jako dobro prihvatio ovu moju odluku. Time je samo još jednom potvrdio svoju veličinu, ljudsku i sportsku, kao i podređenost grupi, ovoj reprezentaciji – spomenuo je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatski reprezentativci ostaju na priprema u Šibeniku još do četvrtka, 4. srpnja i jutarnjeg treninga, nakon čega će dobiti kratki odmor, tek za otići svaki svojim obiteljima, iako će i tada raditi po dobivenom im individualnom programu. Manjih izmjena ima međutim za novo okupljanje i njegovo mjesto. Naime, umjesto 6. srpnja u Zagrebu, sljedeće je okupljanje sazvano za dan kasnije, 7. srpnja i to ponovo u Šibeniku. Dan kasnije će vaterpolska reprezentacija iz Splita, a ne kako je prvotno predviđeno iz Zagreba, poletjeti za Južnu Koreju.

Podsjetimo, Hrvatska se na Svjetskom prvenstvu nalazi u skupini s momčadima Australije, Kazahstana i SAD, a prvu utakmicu naše će Barakude odigrati protiv Australaca, 15. srpnja s početkom u 5.30 sati po hrvatskom vremenu.

Podijeli
  •  
  •  
  •