Tri vrijedna boda ostaju u Zmijavcima, Rudeš se vratio pobjedama

U jedinoj nedjeljnoj utakmici SuperSport Prve NL nogometaši Croatije su u Zmijavcima s 2:0 bili bolji od BSK-a te su napravili veliki korak prema naprijed u borbi za ostanak.

Oglas

RUDEŠ – ORIJENT 1:0

Oglas

Lider se nakon poraza u Koprivnici i Vukovaru vratio pobjedama, tri boda bila su nasušno potrebna kako se u ekipu ne bi uvukla panika. Pobjeda je minimalna, igrački dojam nije baš sjajan, ali prave ekipe pobjeđuju i kad ne igraju dobro. Jedini pogodak postigao je Tomislav Gudelj u 20. minuti utakmice, do kraja je Rudeš to uspio obraniti dok Orijent ima za čim žaliti jer su po prikazanom sigurno zaslužili bod, no njih sada već očito kronično muči nedostatak igrača s pravi realizatorskim mogućnostima.

Oglas

Igrač utakmice: Miguel Campos

– Vrlo važna pobjeda za nas nakon dva poraza. Malo smo načeti ozljedama, nekoliko važnih igrača nam nije na maksimumu, a Orijent je strašno dobra ekipa tako da je ovo za nas od velike važnosti. Puno je još posla pred nama, ali je važno da držimo prednost prije sveta u odnosu na Cibaliju, ali svakako i Vukovar. Slijedi nam Dubrava, još jedna jako dobra i potentna ekipa, kod nas smo odigrali 1:1, tako da znamo da nas čeka opasnih 90 minuta u kojima moramo biti na našem vrhuncu ako želimo do bodova – izjavio je Davor Mladina, trener Rudeša.

– Mislim da je igra bila bolja od rezultata, ako izuzmemo sam ulazak u utakmicu kad smo imali nekoliko grešaka gdje nas je Rudeš malo pritisnuo mislim da smo bili potpuno ravnopravni lideru. Bilo je u drugom periodu dosta dugih perioda u kojima smo mi dominirali i određivali ritam utakmice pa ostaje žal za tim nesretno nespretno primljenim golom u prvom dijelu. Ponovno imamo isti problem donošenja krivih odluka za napadačkim akcijama. Danas smo igrali s liderom prvenstva, slijedi nam dvoboj protiv u proljeće najbolje ekipe lige Vukovara, znamo da su odlični, da su u pravoj formi i da na Krimeju dolaze produžiti svoj niz, ali nas zanima samo pobjeda, mi moramo voditi računa o sebi i bez obzira na respekt prema protivniku na našem terenu moramo biti pravi – kazao nam je Fausto Budicin, trener Orijenta.

CROATIA – BSK 2:0

Otvaranje utakmice nije moglo biti bolje za Croatiju, već u četvrtoj minuti kapetan Ante Šuto pronašao je put do gostujuće mreže i uvelike olakšao posao domaćinu. Tih minimalnih 1:0 bilo je aktualno do same završnice, a onda u 85. minuti konačnih 2:0 postavlja Marko Musulin.

Igrač utakmice: Ante Šuto

– Teška utakmica protiv dobro organiziranog protivnika. Za nas dosta teška jer nam je to treća u osam dana na lošim terenima s puno blata, utoliko i puno više vrijede ta 3 boda jer su na mišiće ostvarena. Sve čestitke mojim dečkima na angažmanu, kolektivu i svemu što pružaju i koliko sebe daju – riječi su Marina Oršulića, trenera Croatije.

– Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi, bolje su se prilagodili ovim “neuvjetima”. Iznenađen sam da nije završilo 0:0, po svemu je to tako trebalo biti, no mi smo napravili dvije greške, nismo pokupili lopte u skoku što je domaćin kaznio i osvojio bodove. Bili su čvršći, odlučniji i to im se isplatilo. Ništa, ulazimo polako u zadnju trećinu sezone, znamo da nas čeka borba za ostanak do kraja, ali ja imam povjerenja u ovu momčad i uvjeren sam da ćemo mi to do kraja odraditi kako treba – komentirao je gostujući trener Denis Krstanović.