Tri domaća susreta za potvrdu šampionskih ambicija

Nisu bolje mogli otvoriti 2021. nogometaši Osijeka nego su to učinili u Kranjčevićevoj. Uvjerljivo slavlje i dopadljiva igra, tri boda i držanje koraka s Dinamom je apsolutno sve što je Bjelica želio u prvih 90 minuta. Kada se tome doda poraz Dinama od Rijeke, pa kiks Rijeke u Varaždinu i Gorice u Puli zadovoljstvo je još veće.

No puno je posla pred Bijelo plavima ako žele nastaviti podgrijavati nadu da naslov prvaka nije samo sanak pusti. Prilika je tu, Osijek ima odličnu momčad, Bjelica je odradio odličan posao i u prijelaznom roku, sada zaista ima slatke brige, širok i kvalitetan kadar u kojem se niti izostanak kapetana Škorića protiv Istre ne smije osjetiti. Iako je Istra odlično, s četiri boda iz dva susreta, krenula u 2021. godinu, Osijek tu nema što kalkulirati, kvaliteta je debelo na strani Slavonaca, tu je i domaći teren i sjajna atmosfera koju dodatno razbuktava činjenica da je priča o naslovu – realna!

U Gradskom vrtu redom će gostovati Istra 1961, Slaven Belupo i Hajduk, a Splićani će u međuvremenu odraditi i zaostali dvoboj s Dinamom nakon kojeg ćemo vidjeti stvarno bodovno stanje jer će Modri imati isti broj utakmica kao i Bijelo plavi. U savršenom scenariju, sa 9 bodova 13. veljače bio bi dan D, dan kada bi se dvije vodeće momčadi na Maksimiru potukle za velika 3 boda koja bi nekom donijela ogroman impuls u utrci za titulom. To je nešto o čemu smiju razmišljati isključivo navijači, ne sumnjamo da Bjelica i njegov stožer ne dozvoljavaju igračima niti da pomisle na išta osim na Špoljarića i njegove suigrače, tri boda protiv Istre u subotu su – imperativ!

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.