/Trešnjevka ipak prejaka za Plamene! PRVA KOŠARKAŠKA LIGA
plamen trešnjevka

Trešnjevka ipak prejaka za Plamene! PRVA KOŠARKAŠKA LIGA

U prvom kolu Prve košarkaške lige nažalost Plamene su poražene od ekipe Trešnjevke 2009 rezultatom 57:78.

plamen

U prvom poluvremenu Plamene su dobro igrale i na odmor odlaze sa pet poena zaostatka, ali na žalost nakon poluvremena energetsku su pale, a to je ekipa Trešnjevke iskoristila i napravila razliku. Domaće su imale jako loš postotak šuta 29% dok su gošće imale 46%, te su također imale 8 skokova više od domaćih. Danas najraspoloženija bila je Lea Hrmić sa 16 poena i 6 skokova te uz nju dvoznamenkasti broj koševa dale su Ella Đukić 13 poena i 6 skokova te Jessica Warren 10 poena i 13 skokova. A kod Trešnjevke odličnu utakmicu odigrala je Anđela Katavić koja je zabila 32 poena od toga 7 trica i imala je 5 asistencija, uz nju je Marta Savić zabila 17 poena i imala 9 skokova te Nika Mühl zabila je 11 poena i imala 12 asistencija.

ŽKK Plamen Požega – ŽKK Trešnjevka 2009 57:78 (19:21, 12:15, 11:20, 15:22)

ŽKK Plamen Požega: Davis 9, Benić -, Banožić -, Bašić 0, Glomazić 5, Bošković -, Županić 0, Hrmić Lea 16, Đukić 13, Hrmić Lana 4, Maričević 0, Warren 10.

ŽKK Trešnjevka 2009: Katavić 32, Ujević -, Turkalj 0, Pavić 10, Mühl 11, Jurič 0, Majstorović 6, Galunić 2, Perić 0, Savić 17.

plamen

Dobro smo ušle u utakmicu i dok smo se držale dogovorene taktike dobro smo igrale. U drugom poluvremenu fizički smo pale, a uz to nismo igrali cijelu utakmicu sa 100% snage, mogu čak reći da smo bile bezvoljne. Natrčale su nas, zabile su dosta poena iz kontri i polu kontr. Ali prva nam je utakmica i imale smo jakog protivnika, tu je i trema odradila svoje, ali nadam se da ćemo se iz utakmice u utakmicu dizati i igrati bolje. Trešnjevci čestitam na pobjedi! – zaključila je kapetanica Plamenih, Lana Hrmić.

Dobro smo odigrali prvo poluvreme, držali smo se. Energetski smo počeli padati i jednostavno to nismo iskontrolirali, a igrači koji su trebali to iskontrolirati tu dodatnu energiju donijeti nismo to od njih dobili. Ali i ovo je za očekivati igrali smo protiv ekipe koja je ovog trenutka nekakvih 95% spremna, mi još nismo na tom nivou, nismo imali dovoljno jakih utakmica te je ovo bila objektivna utakmica. Čestitam na fer i korektnoj utakmici kao i na pobjedi, a na nama je da pokušamo u što kraćem roku doći do nekih 90% natjecateljske forme. – rekao je trener Plamenih, Vladimir Englman.

plamen

U utakmicu smo ušli nedovoljno skoncentrirano, nismo igrali dovoljno dobro obranu, bili smo u egalu, primili smo puno koševa, ali smo i dali puno koševa. U drugom dijelu utakmice smo se skoncentrirali i smanjili broj njihovih poena i poboljšali svoju igru u napadu te priveli utakmicu kraju sa većom razlikom. – izjavila je Anđela Katavić, najrapoloženija igračica Trešnjevke.

Prvo poluvrijeme smo imali problema sa branjenjem četiri vanjske igračice Požege. Kada smo to riješili u drugom poluvremenu uz odličnu napadačku predstavu Katavić sa 32 koša od toga 7 trica, Mühl sa 12 asistencija i Savić sa 17 poena riješili smo utakmicu i mirno je priveli kraju. Domaćin dobar, čvrst i nikome ovdje neće biti lako ako ih se ne shvati ozbiljno. – rekao je Dean Nemec, trener Trešnjevke.

U sljedećem, drugom kolu Plamene gostuju kod Medvešćaka te se nadamo da će bolje odigrati nego danas.

 

Podijeli
  •  
  •  
  •