/Treneri iz dalekog Pohanga došli su na nogometnu izobrazbu u NK Osijek MALEZIJCI NA EDUKACIJI U ŠKOLI NOGOMETA
malezoja nkos

Treneri iz dalekog Pohanga došli su na nogometnu izobrazbu u NK Osijek MALEZIJCI NA EDUKACIJI U ŠKOLI NOGOMETA

Treneri iz dalekog Pohanga došli su na nogometnu izobrazbu u NK Osijek i pritom imaju vrlo sadržajan program.

Gosti našeg prvoligaša ovih su dana nogometni treneri iz daleke Malezije, iz tamošnje države Pohang, odnosno grada Kuantana. Nekima od njih boravak u Osijeku nije prvi dolazak u Hrvatsku jer je, primjerice, njihov predvodnik Muhamed Ibrahim boravio u našem gradu i 2007. godine. Tada je selekcija malih Malezijaca nastupila na nekadašnjem „Cappy Cupu“ kojega je uspjela i osvojiti.

Kod vas se ugodno osjećamo, znamo da smo među prijateljima i opet mi je zadovoljstvo doći u vaš grad i Hrvatsku. Što se nogometa tiče, možemo dosta toga vidjeti i naučiti jer znamo koliko ste u uspješni u ovom sportu, a hrvatski igrači popularni diljem svijeta. Želimo se educirati, pratimo treninge mlađih kategorija, gledamo utakmice, a NK Osijek nam je organizirao i zanimljiva predavanja. Na svemu zahvaljujemo našim domaćinima, istaknuo je Ibrahim.

Puno je Osječana igralo i radilo u Maleziji

Dosta je poveznica između Osijeka i Malezije. Naime, tamo su svojedobno igrali Ivica KuleševićRonald GrnjaKarlo Primorac, Josip MilardovićSrđan Vidaković… Trenerski su posao u toj zemlji imali Tomislav Steinbruckner i Ivo Vranješ dok se prvi u taj dio Jugoistočne Azije, još početkom devedesetih, otisnuo Marko Kraljević.

Malezijci ovdje imaju dosta sadržajan program, a iznimno su zainteresirani za sve što im može pomoći u njihovom nogometnom razvoju, od selekcije igrača, skautinga i trenažnog procesa do same organizacije i marketinga. Došli su krajem prošloga tjedna i ostaju do 16. kolovoza kada će posjetiti Puskas Akademiju u mađarskom Felcsutu. Bili su na derbiju Osijek – Dinamo, gledali još nekoliko utakmica mlađih kategorija, pratili Osijek II u ogledu s BSK-om, ništa zapravo nisu propuštali, rekao je jedan od klupskih skauta Ivo Vranješ.

Foto nkosijek

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.