Trener orahovačkog Papuka Martin Majdenić sjajno gura sa svojom ekipom

ORAHOVICA – Martin Majdenić, mladi budući kineziolog – nije nepoznato lice u svijetu slavonskog nogometa. Već godinu dana dirigira momčad orahovačkog Papuka, a nakon turbulentnog početke trećeligaške sezone u kojem se praktički nije znalo hoće li se natjecati ili ne, može se pohvaliti krasnim nizom od pet utakmica bez poraza što zasigurno nije mačji kašalj. Skroman kao uvijek, podvukao je crtu dosadašnjeg dijela prvenstva. U prvih šest kola uprihodili su devet bodova, na početku „kiksali“ protiv Koprivnice i na domaćem terenu odigrali neriješeno s Rudarom i Virjem te se zaustavili u zlatnoj sredini na šestom mjestu.

Oglas

Oglas

Ne znam kako bih to opisao, ali doista igramo lošije na domaćem terenu. U gostima smo neprepoznatljivo bolji. Od igrača se previše očekuje i imaju psihološku blokadu, ali sve više radimo na motivaciji. Nadam se da ćemo u sutrašnjoj utakmici protiv čakovečkog Međimurja ipak pokazati našu stvarnu snagu i konačno osvojiti bodove i na domaćem „začaranom“ terenu – pojašnjava Majdenić naglasivši da se odgovor možda i krije i u izuzetnom teškom ulasku u prvenstvo jer za prve dvije utakmice ipak nisu bili dovoljno spremni.

Oglas

Skoro su bili izbačeni iz lige, sve je to ostavilo traga na mlađahnu momčad željnu pobjeda i dokazivanja, a odgođeno im je i prvo kolo.

Otkad sam došao u Papuk, teška je financijska situacija pa ni nogometaši niti ja po šest mjeseci nismo imali nikakve prihode. Dogovorili smo se da ćemo izdržati, nije bilo lako, ali smo izdržali i pokazali rezultate. Pojavili su se i problemi s mlađim kategorijama, riješeni su i ne bih ulazio u politiku kluba. Uprava se trudi kako bi sve funkcioniralo. Trenutno, financijski problemi su sanirani, malo smo „tanki“ s igračkim kadrom i svaka ozljeda i karton nam pričinjava probleme pa dosta improviziramo – dodaje Majdenić.

Sutra Orahovčani dočekuju nepoznatog protivnika Međimurje jer do sada nisu s njima igrali. Zna se da je Čakovčanima cilj vratiti se što prije u drugoligaško društvo iz kojeg su ove godine ispali. Riječ je dobroj i agresivnoj momčadi s puno iskusnih nogometaša.

Postavit ćemo se kao i do sada u nekom srednjem ili niskom bloku te tražiti svoje prilike iz kontre ili polukontre što nam za sada jako dobro ide. Svaku utakmicu stvorimo tri, četiri stopostotne prilike, ali sa slabom realizacijom. U obrambenom dijelu imamo sjajnog stoperskog dvojca Stipe Čavić-Marin Vratković koji odlično rade svoj posao, a u napadačkom dijelu imamo spoj mladosti i iskustva Miroslava Rukavinu kao najboljeg strijelca kluba i pokraj njega Marin Zdjelar i Matej Rukavina koji su mladi i poletni krilni igrači od kojih sigurno očekujem puno više. Čekamo buđenje i Marina Čavića koji svojim iskustvom i brzinom može donijeti puno toga i računam na njega – naglašava Majdenić nadajući se da će utakmica završiti s tri nova boda na orahovačkom kontu.

Martin Majdenić pohađa posljednju godinu Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, u međuvremenu je postao vlasnik  nacionalne PRO licence te smatra da je njegova prednost što je u karijeri prošao sve od najniže lige i kroz desetak godina trenerskog iskustva i rada od najniže došao do treće lige.

Treneri odmah grizu na prvu ili drugu ligu. Naučio sam raditi u teškim uvjetima i u klubovima koji nisu financijski stabilni niti posebno bogati opremom. Krenuo sam iz Črnkovaca, preko Jedinstva, Belišća, Ladimirevaca, a za vrijeme studiranja u Zagrebu sam vodio starije pionire U-15 u HNK Gorica. Svaki sam dan pratio treninge u Dinamu, a uvijek sam se vidio u seniorskom nogometu. Bio sam pomoćnik Davoru Rupniku, Draganu Meiću… i od njih sam puno naučio – zaključio je Majdenić te pozvao sve na sutrašnju utakmicu protiv Međimurja koja započinje u 15 sati na stadionu NK Papuk u Orahovici.

Tekst / Foto Slobodan Kadić