Trener Eklić okupio svoje rukometaše u pomlađenom sastavu

Rukometaši Osijeka ponovno su se okupili i službeno započeli s ljetnim pripremama. Na čelu s novim trenerom Osječani su odradili uvodna testiranja i marketinške obaveze, a s treninzima će započeti u ponedjeljak kada će ući u dvoranu.

Oglas

Iza njih je iznimno uspješna sezona u kojoj je izboren plasman u Premijer ligu pa se nakon 12 godina Osječani pripremaju za elitni rang hrvatskog rukometa. Velikog uspjeha svjestan je i predsjednik Krešo Tomas koji je također došao pozdraviti igrače na uvodnom okupljanju:

Oglas

-U godinu i pol mandata napravili smo odličan posao, na što se čekalo 12 godina. Naravno da smo svi sretni zbog toga, ali sada nas čeka još veći posao. Premijer liga zahtijeva puno više treninga i bolju organizaciju tako da će nam ova prva premijerligaška godina sigurno biti teška i naporna.

Oglas

Promjena na klupi

Na taj će put momčad povesti novi glavni trener, ali poznato lice na osječkoj klupi – Damir Eklić. Podsjetimo, Eklić je protekle sezone bio pomoćnik Dagu Kovačeviću koji je sada preuzeo funkciju dopredsjednika.

Novi trener tako je u subotu okupio igrače uoči početka nove sezone. U odnosu na prošlu sezonu, sastav je dosta izmijenjen, a naglasak je na mladim igračima. Momčad je već sada gotovo kompletirana pa će Eklić odmah na početku moći vidjeti kako funkcionira i treba li pojačati koju poziciju. A s obzirom na tempo Premijer lige, i same pripreme će biti nešto zahtjevnije.

– Počeli smo danas s testiranjima, a u ponedjeljak ulazimo u dvoranu gdje ćemo sljedeća dva tjedna imati intenzivan program s dva treninga dnevno. Prva pripremna utakmica očekuje nas već 6. kolovoza u Našicama protiv Nexea, a 13. kolovoza igramo sa Spačvom u Zrinjevcu, kaže Eklić.

Težak zadatak pred momčadi

Respektabilni protivnici na pripremnim utakmicama pomoći će treneru u slaganju momčadi. Ipak, sigurno je kako u osječkim redovima još neko vrijeme neće moći računati na Frana Čurića. Podsjetimo, naš desni vanjski ozlijedio je koljeno u završnici protekle sezone, a zasad je izgledno da će zbog oporavka propustiti prvu polusezonu.

Izazovna sezona je pred Osječanima, no upravo su protekle sezone u Kup susretima pokazali da se itekako mogu nositi s premijerligašima. U Zrinjevcu se očekuje kvalitetan rukomet, a siguran u svoju ekipu je kapetan Matej Zrno:

– Vjerujem da možemo, i moramo, ponoviti igru od prošle sezone, pa i bolju. Iskusniji smo za godinu dana, imamo dosta jakih utakmica pod nogama, sada samo moramo to podignuti na jači i bolji nivo. Nadam se da ćemo ostvariti barem približno uspješan rezultat kao prošle sezone.

Upravo je Zrno prošle sezone predvodio momčad do velikog uspjeha – i kao kapetan, i kao najbolji strijelac. Na kraju uvodnog okupljanja otkrio nam je na kojoj poziciji vidi klub na kraju sezone:

– Ja kao sportaš, a ujedno i igrač RK Osijeka, uvijek vidim Osijek u vrhu. Nadam se da ćemo se boriti za vrh, vjerujem u svoje suigrače, naše treninge i ove pripreme.