Trenažni proces nogometaša Oriolika u puno jeku

Nogometni klubovi s područja Brodsko – posavske županije odrađuju zimske pripreme, dok im povoljni vremenski uvjeti omogućuju kvalitetniji rad. Tako se već gotovo mjesec dana u trenažnom procesu nalaze nogometaši Oriolika iz Oriovca koji su do sada odigrali 4 kontrolne utakmice. U igračkom dijelu u svlačionici Crvenih nije bilo puno promjena, dok je cilj u nastavku prvenstva u Trećoj ligi – istok plasman u gornju polovicu na prvenstvenoj ljestvici.

Oglas

U Orioliku iz Oriovca s plasmanom na 10. mjesto na polusezoni Treće lige – istok nisu previše zadovoljni kao i s učinkom od 6 pobjeda i isto toliko poraza te 3 neodlučene. Situacija je popravljena u posljednjem jesenskom kolu u Novoj Gradiški koja je bila prva pobjeda u gostima u sezoni i koja je trenera Zorana Galetića ostavila na klupi Crvenih. Naime, trener iz Sibinja momčad je vodio na posljednje 3 utakmice u jesenskoj polusezoni među kojima je uz gostovanje u Novoj Gradiški imao dvije najbolje ekipe u ligi. Tako je poraz zabilježen u Đakovu, a onda i na domaćem terenu od vodećeg Čepina. Bilo je to premalo vremena kako bi Galetić upoznao ekipu i napravio rezultat, dok je sada dobio povjerenje uprave za vođenje momčadi u proljetnom nastavku sezone.

Oglas

Sa zimskim pripremama Galetić je krenuo 14. siječnja te na popisu ima 21 igrača. Do sada su odigrane 4 prijateljske utakmice i to prva protiv Tomislava iz Donjih Andrijevaca (pobjeda 1:0), pa druga sa Slogom iz Nove Gradiške (poraz s 2:1), treća s Vinogorcem iz Brodskog Vinogorja (0:0) i ovaj vikend četvrta protiv Slavonca iz Nove Kapele koaj je završila bez pobjednika 2.2. Najvažnije je da u momčadi nema ozljeda te se trenažni proces obavlja na pomoćnom igralištu u Oriovcu. U igračkom dijelu iz kluba je ove zime otišao samo vratar Stjepan Zeba prema novogradiškoj Slogi, dok će uz kapetana Josipa Hercega na golu biti mladi Matej Stepić koji je bio u juniorima Marsonije. Od ovih priprema u rad sa seniorima uključena su i 2 mlada igrača 16. godišnji Arijan Maroš koji ima pravo nastupa za seniore i Josip Marić koji ima 15 i pol godina te još ne može za prvu ekipu igrati službene utakmice.

Oglas

Osim na pomoćnom igralištu u Oriovcu koji nije u najboljem stanju trenažni proces trener Galetić i kondicijski trener Mario Marković obavljaju i u trim kabinetu koji se nalazi u sklopu stadiona. S obzirom da ih do 3. mjesta na kojem je Tomislav iz Donjih Andrijevaca dijeli 6 bodova u proljetnom nastavku je želja podići se na ljestvici s 10. pozicije među prvih 5 klubova na trećeligaškom istoku.

Do početka prvenstva i gostovanja u Požegi kod Slavonije, nogometaši Oriolika odigrat će još dvije utakmice. Prvo će ovog četvrtka, 15. veljače u Oriovcu igrati protiv sibinjske Mladosti, dok ih za vikend čeka gostovanje u Gunjavcima kod Slavonca što će im biti posljednja provjera uoči proljetnog nastavka sezone u Trećoj ligi – istok.

JOSIP ŠEBALJ