Trećeligaši neumorno rade na podizanju uvjeta i infrastrukture

Dok nogomet stoji arhitekti, bageri, zidari, keramičari i moleri ne miruju kao niti vrijedni klupski djelatnici koji koriste nenadanu i dugotrajnu  pauzu kako bi popravili terene i prateću infrastrukturu brojnih klubova diljem Slavonije i Baranje.

Vodeći trećeligaški klubovi su ozbiljno zagrizli pa prave uvjete i za rang više no niti ostali trećeligaši ne miruju pa bi doista bila tragedija da se nastavak ili čak nova sezona igra bez gledatelja jer je komfor kojega će nuditi na većini stadiona Treće HNL doista za svaku pohvalu.

Svakako da najviše upada u oči Belišće s novom tribinom i pripadajućim klupskim prostorijama, a iz kluba poručuju da su spremni za Drugu HNL. Ukoliko se nastavi natjecanje morat će ga zaslužiti na travnjaku, a ukoliko se prvenstvo prekine čekat će reakciju vodeće Marsonije ili Ivančice Sudac.

Klub iz Slavonskog Broda također ima opsežne radove na popravljanju infrastrukture i definitivno je na dobrom putu zadovoljavanja infrastrukturalnih uvjeta za Drugu HNL, a Marsa ima i asa u rukavu u vidu gradskog brata Željezničara koji zaista ima prekrasne uvjete koji se trenutno dorađuju punom parom.

Đakovo Croatia je ušminkala stadionski kompleks za svaku pohvalu, umjetna trava je aterirala na podlogu, a prateći rad iznimno aktivne klupske uprave uvjereni smo da će se uvjeti podizati u narednim mjesecima. Nema potrebe puno trošiti riječi – Đakovo će imati maestralne uvjete, a uz to imaju i dvije lokacije i dva respektabilna stadiona  za rad, treniranje i utakmice.

Umjetna trava položena i zaljepljena👍Trenutno se nasipava pijesak, granulacija, postavlja se zaštitna mreža!!Još malo i gotovo😉🏟🏆❤️#volimHnkĐakovoCroatia

Objavljuje HNK Đakovo Croatia u Četvrtak, 19. ožujka 2020.

 

Graničar iz Županje je prema uvjetima također na tragu Druge HNL za koju je i podnio zahtjev za licenciranje, a Županjci imaju već drugoligaško iskustvo i navijači su imali priliku pogledati brojne utakmice Druge HNL na svom prekrasnom stadionu koji će moći pružiti navijačima komfor gledanja utakmica i u večernjim terminima.

Kutjevo je uredilo svlačionice, dotjeralo ionako čuveno dobar travnjak još od doba kada je Osijek igrao svoje prvenstvene utakmice u ratnim vremenima, a trenutno je pri kraju dovršetak stadiona za male sportove u sklopu stadionskog kompleksa ŠRC Kutjevo. Poznavajući agilnog gradonačelnika – nogometaša Josipa Budimira uskoro očekujemo stadion s umjetnom travom.

Slavija iz Pleternice je u najvećim radovima u svojoj gotovo stogodišnjoj povijesti od gradnje svlačionica sedamdesetih godina. Pomoćni kamp-tereni na Sajmištu su zasjali u punom sjaju, reflektori omogućuju rad svim kategorijama i u večernjim terminima nakon škole, a SZ Šivo se sprema za svečano otvorenje – interijer nije za prepoznati!

Oriolik je nedavno informirao javnost o ulaganju u stanove na igralištu koji bi mogli dobrano rasteretiti budžet smještanjem igrača koji nemaju adresu u Oriovcu što je dugoročno sjajna zamisao i daje prostora za osnaživanje igračkog kadra bez trošenja prevelikog novca.

Bedem u Ivankovu ima pomoćni teren “bolji” od glavnog, također s odličnom rasvjetom, a više nikoga ne čudi kada se reprezentativni susreti ili završnice natjecanja mlađih kategorija igraju u Ivankovu što dovoljno govori o povjerenju HNS-a u klupsku infrastrukturu i travnjak.

Predivni tereni većine  preostalih trećeligaša su preduvjet za odlične partije naših slavonskobaranjskih klubova što rezultira krasnom posjetom i u konačnici je najbolji pokazatelj da je ova treća liga meka za gledatelje i pun pogodak za one koji sudjeluju, a za primjer je onaj u Požegi gdje Slavonija uskoro kreće u izgradnju terena s umjetnom travom dok preko Orljave na Rekreaciji imaju na raspolaganju “pomoćni” Požegin teren koji je trenutno u fantastičnom stanju.

Fenomenalna idejna rješenja Zrinskog čekaju malo bolja vremena za realizaciju, a poznavajući alfu i omegu kluba iz Jurjevca Ivicu Kocura u Jurjevcu će se igrati nogomet za sladokusce kakav već i prezentiraju odlični igrači Zrinskoga, ali na stadionu kakvog bi i prvoligaši poželjeli pa će navijači doista uživati kao pravi nogometni navijači-sladokusci.

Sloga iz Nove Gradiške je također nastavak proljetnog dijela sezone dočekala u radovima uz miris svježe okrečenih zidova; stadion je malo gradilište, uređuju se i renoviraju svlačionice, uvjeti su također na putu prema Drugoj HNL u kojoj su Novogradiščani bili respektabilan sudionik. Trenutno su u borbi za očuvanje trećeligaškog statusa, šteta bi bilo da ga ne očuvaju.

Vihor ima ili je imao  u momčadi imena koja su trčala po prvoligaškim travnjacima i  stadionima vrhunske infrastrukture, a među njima svakako najistaknutiji trener-igrač i desna ruka gazde Ivana Komaka – Marko Dinjar. Definitivno ti igrači zaslužuju bolje uvjete koje će im zasigurno veliki nogometni zaljubljenik i vlasnik Osječke pivovare u skoroj budućnosti priuštiti.

Dva vukovarska kluba čekaju bolje graditeljske dane, Vukovar 1991 ih je čini se dočekao barem na igračkom planu gdje je u kratkom vremenskom roku stvoren mali Dream Team  pa ako tu ozbiljnost prenese na infrastrukturu za koju ima sjajne temelje na dvije lokacije u Vukovaru i Borovu Naselju i ne sumnjamo da će se vratiti prema većim rangovima u vrlo kratkom roku.

Teren u Rupi je prošle sezone dobio sustav za navodnjavanje, a u planu je izgradnja pomoćnog terena iza svlačionica koji je doista neophodan za brojne kategorije i brojne male igrače koji stasavaju u školi nogometa Vuteks Sloge koja u ovim trenucima piše povijest u zlatne bilježnice trećeligaškog nogometa pod palicom sjajnog mladog stručnjaka Saše Berarevića. Bilo bi idealno i poželjno iskoristiti ih za šminkanje Rupe.

Na vrata ovog društva kuca Valpovka koja je također zahvaljujući nogometašu-gradonačelniku Matku Šutalu stekla krasne uvjete, već sada na razini Treće HNL pa ukoliko zadovolji natjecateljski kriterij bit će užitak igrati utakmice u hladu stogodišnjih  hrastova valpovačke šume.

Našk također radi sjajne stvari u organizaciji kluba i stvaranju igrača pa je tako nedavno osnovana čak i ženska nogometna ekipa, a brojne mlađe kategorije definitivno zahtjevaju i traže nove prostore i terene što ambiciozni mladi predsjednik Ivan Keglević u odličnoj suradnji s gradom i gradonačelnikom sigurno može osigurati.

 

Čepin ima vrlo dobre uvjete, a u preteklih se nekoliko sezona dolaskom slučajnog trenera Totha i najboljeg sportskog direktora Treće HNL istok Ivice Berakovića pokrenula mala i uspješna tvornica igrača pa su se iz Čepina nerijetko igrači dizali prema većim rangovima. Blizina Osijeka, solidni uvjeti i sjajna stručni stožer garancija je za nove produkte čepinskog inkubatora, a uz dobro “navodnjavanje” bit će tu još puno bodova i puno igrača za veće nogometne pozornice.

Pametni, mladi i sposobni ljudi na čelu jedinica lokalne samouprave kao i na čelnim mjestima u klubovima inteligentno koriste fondove koji su danas lako dostupni pa ne moraju čekati ničiju milost kako bi osigurali bolje uvjete sada, ali i za brojne generacije koje će doći nakon njih.

Dugoročno je ovaj prekid velika katastrofa za klubove i igrače no s druge strane je pauza idealna za sanaciju travnjaka i rad na poboljšanju infrastrukture tako da će nastavak ili nova sezona biti dočekana u još boljim uvjetima odlične, zanimljive, razvojne i perspektivne Treće HNL.

Svim klubovima čestitke na radu, podizanju nogometne i sportske svijesti, poboljšanju infrastrukture i na silnom odricanju u ovim teškim vremenima i uvjetima za nogomet. Vi ste prava baza hrvatskog nogometa i ostanite ovakvi kakvi jeste – čvrsti i nepokolebljivi. Inatite se i donosite i dalje radost navijačima igrajući lijep i prepoznatljiv nogomet!