Treće kolo 2. ŽNL VPŽ Istok : Grabić srušio Standard, prva pobjeda Mladosti iz Bakića

Odigrano je svih pet susreta trećeg kola 2. ŽNL VPŽ Istok! U Novoj Šarovci Grabić je došao do prve pobjede svladavši dosad stopostotni Standard, dok su slavlja na gostovanjima obilježile i momčadi Mladost Bakić i NK Plavi. Za domaće pobjede pobrinuli su se NK Ćeralije i Dinamo Josipovo, koji je nakon tri kola sam na vrhu prvenstvene ljestvice!

 

Standard iz Nove Šarovke koji je najuvjerljivije startao sa sezonom obilježivši pobjede 11:2 i 4:0, a u okviru trećeg kola ugostili su ugostili su NK Grabić koji je u svoja dva odigrana prvenstvena susreta u okviru prvog kola poražen na gotovanju kod Dinama 2:4, da bi u drugom kolu slavili 5:0 nad Krčevinom. Pred 80 gledatelja u prvom poluvremenu nismo vidjeli pogotke, a mrežu domaćina otključao je Andreas Boc u 50. minuti susreta. Domaćini su izjednačili devet minuta kasnije pogotkom Alena Mihalića, da bi Kristijan Benko u 85. minuti susreta donio prvo prvenstveno slavlje NK Grabiću za konačnih 1:2 i drugo slavlje gostiju u tri ogleda.

Zrinski iz Nove Bukovice sa maksimalnih šest bodova ušao je u susret trećeg kola, a na gostovanju je u okviru ovoga kola u nedjelju putovao u Josipovo kod također stopostotnog Dinama koji je u dva kola obilježio pobjede 2:0 i 4:2. Dinamo je nastavio sa stopostotnim učinkom pred odličnom posjetom od preko 250 ljudi te nakon tri kola predvodi prvenstvenu karavanu u 2. ŽNL VPŽ Istok! Milenko Beneš već je u drugoj minuti doveo domaćina u vodstvo da bi Ivan Hamaček za goste izjednačio susret u 32. minuti. Konačnih 2:1 postavio je Dario Gracek potkraj prvog poluvremena.

U nedjeljnom susretu snage su u Velikom Rastovcu odmjerile momčadi Munja i gost NK Plavi. Obje momčadi u ovaj su susret ušle sa omjerom od pobjede i poraza, a nakon ovog susreta više su razloga za zadovoljstvo imali gosti koji su u okviru ranog nedjeljnog popodneva svladali momčad Munje sa 2:3 i tako obilježili svoju drugu prvenstvenu pobjedu. Pogotke za domaćina postigli su Ante Rosari i Josip Vida, dok su za goste mrežu pogađali Krunoslav Pipić, Dominik Kralj i Marijan Holec.

U Ćeralijama smo u okviru subotnjeg dijela programa imali priliku pratiti susret između NK Ćeralija koje su u prva dva kola obilježila dva domaća poraza te gosti NK Mladost 1930  iz Čađavice koji je sa polovičnim učinkom od pobjede i poraza ušao u natjecanje.Mateo Dokić u 22. minuti doveo je domaćina u vodstvo, da bi mreže mirovale sve do pete minute drugog poluvremena kada na 1:1 izjednačuje Luka Šokac. U 80. minuti za konačnih 2:1 pogodio je Tomislav Tunić za prvu pobjedu Ćeralija.

U jedinom susretu u kojem ni domaćini ni gosti nisu osvajali bodove u premijerna dva kola susreli su se u nedjelju NK Krčevina i NK Mladost Bakić, a do prvih prvenstvenih bodova došli su gosti sa 0:4! Nikols Carević postigao je za goste dva pogotka u 25. i 29.  susreta, da bi Mateo Sojka u 61. minuti povećao prednost gostiju na 0:3. Konačnih 0:4 u posljednjim minutama susreta postigao je Sojka svojim drugim pogotkom na susreta. Gosti su ovom pobjedom skočili na osmo mjesto ljestvice.