Treća NL Sjever: Svi su pogledi upereni u Viroviticu i Koprivnicu

Nakon uzbuđenja koja su nam servirali trećeligaši preko tjedna putem kup utakmica nastavlja se natjecanje i u prvenstvenom ringu gdje je pitanje pobjednika riješeno no ono na dnu je još uvijek vrlo aktualno kao i ono za kvalifikacije. Najviše se postavlja ekipama Koprivnice i Virovitice koje u zadnja tri kruga ulaze bodovno poravnate pa će svaki bod do kraja biti itekako značajan i presudan. Nova prilika za osvajanje bodova nudi se u subotu ili nedjelju, a oba će tima biti domaćini. Na Vegeški u subotu gostuje Rudar dok će dan kasnije na Apašu Koprivnica dočekati lidera lige i prvaka iz Svetog Martina.

Ekipa Krešimira Crvenke će u pomalo razočaravajućem tonu dočekati jako dobre Rudare iz Murskog Središća nakon ispadanja iz kupa i bit će potrebno dobro se resetirati kako bi bodovi ostali u Virovitici dok će Koprivnica pokušati iskoristiti malo opušteniji pristup Poleta koji slavi naslov prvaka i prolazak u finale Međimurskog kupa. Obje momčadi još uvijek teoretski mogu dostići ekipu iz Kotoribe koja bi trebala do slavlja nad Međimurjem kako bi izbjegla bilo kakve kalkulacije oko ostanka u ligi.

U sjeni tih susreta ostatak lige će odraditi svoje zadatke u Varaždinu i Domašincu gdje će Varteks nakon slavlja u prvom finalnom susretu kupa u miru i rasterećen dočekati Podravinu. Teoretske šanse za dohvatiti treće mjesto još postoje no teško je očekivati da će Pitomača do kraja ostati bez bodova, a priliku za potvrditi ulazak u kvalifikacije ima već sada u Domašincu gdje će domaćin pokušati to malo odgoditi za naredno kolo.

Nino Patafta je preuzeo čelnu poziciju na listi najboljih strijelaca pa će svoju prednost pokušati podebljati u Koprivnici, a u ovome kolu će biti vrlo malo onih koji će utakmice svojih suigrača promatrati s tribine. Sve utakmice su zakazane za 17.30 u subotu i tek će takmaci u Koprivnicu to odraditi dan kasnije u nedjelju.

Kolo Datum/vrijeme Mjesto Utakmica
25 18.05.2024 17:30 Varaždin NK Varteks – NK Podravina -:-
25 18.05.2024 17:30 Domašinec NK Dinamo Domašinec – NK Pitomača -:-
18.05.2024 17:30 Virovitica ŽNK Virovitica – NK Rudar (MS) -:-
19.05.2024 17:30 Koprivnica NK Koprivnica – NK Polet (SMnM) -:-
18.05.2024 17:30 Kotoriba NK Graničar Kotoriba – NK Međimurje -:-

Lista strijelaca:

16
Patafta Nino (2 KU) (NK Polet (SMnM))
14
Glavica Dejan (1 KU) (NK Varteks)
12
Kanceljak Matija (NK Varteks)
Matančić Marko (4 KU) (NK Pitomača)
Sačer Mario (NK Podravina)
9
Drk Dominik (NK Međimurje)
Jurinić Andrej (1 KU) (NK Polet (SMnM))
Nedeljko Kevin (NK Rudar (MS))
Novak Dominik (NK Dinamo Domašinec)
Ratajec Petar (NK Rudar (MS))
8
GOLENJA Nikola (NK Graničar Kotoriba)
7
Nađ Dario (1 KU) (NK Graničar Kotoriba)
6
Barat Nikola (NK Polet (SMnM))
Benko Mauro (NK Polet (SMnM))
Dolovski Ivan (3 KU) (NK Varteks)…

Suspenzije: