Treća NL Sjever: Još jedan dobar ispit i derbi za lidera iz Svetog Martina na Muri

Nema predaha za lidera koji će nakon derbija dvije prvoplasirane ekipe u prošlome kolu igrati još jedan ovoga puta protiv trećeplasirane ekipe Pitomače i to ne njenom terenu. Razmak između ova dva kluba je velikih 13 bodova no pobjeda Pitomače otvorila bi vrata Rudaru da se primakne i počne ozbiljnije puhati za vrat Poletu. Za to ipak prije svega treba tri boda iz meča s gostom iz Ludbrega za što će se trebati dobrano potruditi.

Borba za ostanak je nakon prilično nezanimljivog jesenskog dijela gdje je Virovitica bila prilično nekonkurentna, sada ipak puno zanimljivija jer je i fenjeraš krenuo u proljetnom dijelu skupljati bodove i tek ga tri dijeli od Koprivnice koja upravo stiže na noge zadnjoj momčadi na tablici, a to bi se moglo promijeniti nakon narednih 90 minuta ili točnije rečeno te dvije momčadi bi se mogle izjednačiti po broju bodova, ali zbog lošije gol razlike Virovitica neće moći predati fenjer barem ovako na ljestvici no s pobjedom od dva pogotka razlike to bi značilo da je u prednosti nad Koprivnicom koja ima jednu pobjedu od 1:0 u međusobnom omjeru te jedan remi bez pogodaka.

Prema do sada viđenom jako bitna utakmica za obje momčadi u koju će momčad Bojana Tucakovića opterećena porazom i ispadanjem u Kalinovcu u kupu. Oči su uprte u ovaj susret no nije niti Graničar tako daleko pa bi se porazom u Domašincu doveo u tešku situaciju s mogućim raspletom da ga dva lovca krenu loviti na dva koraka zaostatka. Očito će na većini susreta u ovome kolu prštati, ali na jednom suparnici ipak ne moraju pretjerano brinuti za ostanak ili gledati kako proći ciljem prvi pa će tako u Varaždinu Varteks i Međimurje u miru raspraviti tko je bolji i kome će bodovi. Kanceljak neće u ovome kolu u lova na klupskog kolegu Glavicu no zato će Poletov Patafta pokušati sustići dva gola viška prvog topnika lige.

Kolo Datum/vrijeme Mjesto Utakmica
21 20.04.2024 17:00 Mursko Središće NK Rudar (MS) – NK Podravina -:-
20.04.2024 17:00 Pitomača NK Pitomača – NK Polet (SMnM) -:-
21 23.04.2024 17:00 Varaždin NK Varteks – NK Međimurje -:-
20.04.2024 17:00 Domašinec NK Dinamo Domašinec – NK Graničar Kotoriba -:-
20.04.2024 17:00 Virovitica ŽNK Virovitica – NK Koprivnica -:-

 

Lista strijelaca:

14
Glavica Dejan (1 KU) (NK Varteks)
12
Kanceljak Matija (NK Varteks)
Patafta Nino (1 KU) (NK Polet (SMnM))
9
Matančić Marko (1 KU) (NK Pitomača)
Nedeljko Kevin (NK Rudar (MS))
Novak Dominik (NK Dinamo Domašinec)
Ratajec Petar (NK Rudar (MS))
8
Sačer Mario (NK Podravina)
7
Drk Dominik (NK Međimurje)
Nađ Dario (1 KU) (NK Graničar Kotoriba)
6
Barat Nikola (NK Polet (SMnM))
Jurinić Andrej (NK Polet (SMnM))
Kožarić Fran (NK Pitomača)
Liklin Luka (NK Rudar (MS))
Volar Dean (NK Graničar Kotoriba)
5
Benko Mauro (NK Polet (SMnM))
Dolovski Ivan (3 KU) (NK Varteks)
Jambrušić Damir (1 KU) (NK Koprivnica)…

Suspenzije: