Treća NL Istok starta 20. kolovoza

Od nove sezone četvrti rang natjecanja, 3. HNL Istok, po HNS-u bez toga da je hrvatska, kreće s natjecanjem trećeg vikenda u kolovozu.

Barem je to prijedlog koji se mora usvojiti na plenumu klubova, no kako se još nije dogodilo da se takav prijedlog ne podrži, možemo zaključiti da je taj vikend siguran za start nove sezone. Jesenski dio će trajati do 26/27. studenog, osim ako se klubovi usuglase da jedno kolo odigraju srijedom pa bi u tom slučaju jesenski dio zaključili tjedan dana ranije. Konačna odluka o svemu pada 20. srpnja kada će biti održan Plenum klubova, za sada još uvijek na nepoznatoj lokaciji.

Savez je odredio i službene osobe za novu sezonu, pa će Povjerenik za natjecanje biti Željko Bel, Povjerenik za suđenje Siniša Sabljak, Disciplinski sudac Benedikt Draškić, Tehnički tajnik Željko Bel te povjerenik za sigurnost Mato Jakšić. Komisija za žalbe broji tri člana, to su Darko Kolesarić, Igor Kokanović te Zvonko Polić.

U novoj sezoni 3. HNL Istok čine: Bedem, Borac Kneževi Vinogradi, Čepin, Darda, Đakovo Croatia, Graničar, Kutjevo, Našk, Omladinac, Oriolik, Slavija, Slavonija, Sloga, Svačić Stari Slatnik, Valpovka i Vuteks Sloga.