Treća NL Istok: Odluka uživo na Sportalu

Pred nama je završnih 90 minuta Treće NL Istok, posljednje 30. kolo u kojem pada odluka o jedinoj preostaloj bitnoj stvari – tko ispada. Zna se da je Slavonija obranila titulu i da će u kvalifikacije za Drugu NL, da su Čepin i Andrijevci prvi pratitelji, tko je baš prvi doznat ćemo nakon završnih 90 minuta, ali to ionako ne kvari dojam o odličnoj sezoni i za jedne i za druge.

Osam klubova je ulovilo svoje pozicije na sigurnom, dok će pet klubova u posljednjih 90 minuta tražiti svoje mjesto u ovom natjecanju i sljedeće sezone. Kako su Vinogorac i Radnički osigurali titule u obje MŽNL, to su uz Belišće tri nova člana lige u sljedećoj sezoni, samim tim tri posljednja sele u niži rang, naravno, prilika jednom da se spasi je prolazak Slavonije u Drugu NL. Dok Poletijeva momčad to ne učini, možemo računati da ispadaju tri kluba.

U najboljoj poziciji je Oriolik, on pobjedom osigurava ostanak a jedini koji je u takvoj situaciji igra kod kuće Tomislav i Sloga s tri boda potvrđuju svoj ostanak, ali i jedni i drugi gostuju. Tomislav u Našicama, Sloga baš u Oriovcu. U Pleternici se igra županijski derbi, Slavija je domaćin Kutjevu a jedan od ova dva kluba sigurno ispada, a niti malo nemoguća nije ni zajednička avantura u MŽNL sljedeće sezone, remi jamči takav rasplet. A niti pobjeda Slavije ne znači da se neće dogoditi. U slučaju pobjede Parmakovićeve momčadi Slavija bi imala 36 bodova, preskočila bi Kutjevo, ali i u slučaju pobjede Tomislava u Našicama te bilo koga u Oriovcu završila bi na tom 14. mjestu i čekala što će učiniti Slavonija u kvalifikacijama. Zaista je puno kombinacija, mogu i četiri kluba završiti na 36 bodova o čemu smo već pisali. Svima su to ključne utakmice, utakmice u kojima se bori za goli ligaški život, iako će se nogomet igrati i sljedeće sezone, netko mora i ispasti u svakom slučaju. Svih pet kandidata za ispadanje u završni boj kreću bez kartoniranih igrača, dosta onih načetih će se “pokrpat” pa uz vjeru u dobro suđenje na sva tri terena nadamo se da će nogometaši i njihovi treneri odlučiti o konačnom raspletu.

Na sva tri terena na kojima se odlučuje o ostanku imamo svoje “agente” koji će nam na vrijeme javljati sve važnije promjene pa ćete na našim stranicama moći uživo ispratiti rasplet borbe za ostanak.