/Tradicionalan polazak s nogometnog terena prema rukometnim izazovima NEXE U FERIČANCIMA ZAPOČEO PRIPREME
nexe

Tradicionalan polazak s nogometnog terena prema rukometnim izazovima NEXE U FERIČANCIMA ZAPOČEO PRIPREME

Na nogometnom terenu NK Feška u Feričancima održan je prvi pripremni trening za dobro odmorenu momčad, koja je u ovoj sezoni spremna za povijesne uspjehe.

Gromovima se na treningu se pridružilo i novo pojačanje Živan Pešić koji je došao na koncu prošle sezone. Od već uhodane ekipe nedostajali su Halil Jaganjac i Fran Mileta, članovi mlađe rukometne reprezentacije, koji su nedavno osvojili svjetsko srebro, a sad su na zasluženom odmoru, kao i Gianfranca Pribetića i Marina Greganića koji su sa svojim uzrastom reprezentacije na pripremama. Od stare ekipe ozljeđen je jedino Tomi Vozab, čiji povratak svi s nestrpljenjem očekuju.

U Feričancima potporu novim, ali i već dokazanim igračima dali su treneri, članovi kluba i poneki navijači koje je ovom prilikom pozdravio predsjednik RK NEXE Josip Ergović. On je svim igračima poželio prvenstveno najviše zdravlja, te je istaknuo svoja visoka očekivanja za još jednu sezonu prisjećajući se prošlogodišnjih velikih povijesnih pobjeda.

– Ispred vas su jedne vrlo zahtjevne pripreme kao i uvijek pred sezonu, za koju se nadam, odnosno očekujem da će biti uspješna. Vjerujem da će biti bolja od prethodne, što znači opet najbolja u povijesti kluba. Moja su očekivanja visoka, pokušaj osvajanja barem jednog domaćeg trofeja, što nam do sada nikada nije uspjelo. Svakako želim da uđemo u grupnu fazu EHF kupa i prođemo u četvrtfinale, a bilo bi dobro i dalje. Isto tako želja mi je da u SEHA league ostvarimo finale four. Ovo što spominjem to su iznimno zahtjevni ciljevi i teški, ali ja vjerujem u sve vas kao i naš stručni stožer. Na nama je da vam damo maksimalnu podršku kako bi vi to ostvarili, jer vjerujemo da je to moguće.Vama želim puno zdravlja i puno sreće u narednoj sezoni – rekao je predsjednik RK NEXE Josip Ergović te čestitao Halilu Jaganjcu i Franu Mileti na svjetskom juniorskom srebru. – Veseli me što nam se priključuju igrači iz našeg vlastitog pogona, naših mlađih skupina za koje se nadam da će postati prvotimci. Vratio nam se i kapetan koji će nam itekako pomoći. Tako da sam uvjeren da će ova momčad biti bolja od prošlogodišnje. – zaključio je ovo okupljanje Ergović.

Svoje želje za ovogodišnju sezonu iznio je i trener Hrvoje Horvat koji se nada što manjem broju ozljeda, koje su ih, nažalost, pratile na početku prošle sezone. Horvat vjeruje da će zajedničkim snagama u ovoj sezoni uspjeti ostvariti postavljene ciljeve.

– Imamo dosta novih igrača pa će trebati to sve uklopiti i fizički podići visinu spreme. Sigurno da je ovo jedan od najtežih perioda u životu sportaša. Kompletirat ćemo se tek tamo krajem mjeseca i onda ćemo vidjeti „krvu sliku” ekipe pred samo početak SEHA league. Odlučili smo se za velik broj prijateljskih utakmica jer smo mijenjali „kralježnicu” ekipe. Imamo velik broj novih igrača i trebat će neko vrijeme da sve sjedne na svoje mjesto. Ciljevi su veliki, a mi smo naviknuli pobjeđivati bolje od sebe, a za to su stvarno zaslužni igrači koji daju maksimalno, dok su novi igrači puni motivacije. Tako da sam siguran da će NEXE biti nezgodan protivnik i u sljedećoj sezoni. – rekao je Horvat i pozvao gromove na trening te im poželio puno zdravlja i sreće.

Foto Nexe

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.