Toni Golem: “Ambiciozan sam, u svakoj utakmici idemo na pobjedu!”

Nogometaši Solina posljednjih nekoliko sezona navikli su svoje navijače da se u završnici sezone bore za ostanak, ali i da u toj borbi uspijevaju. U novoj sezoni cilj je izbjeći takav scenarij, naravno, ovaj dio koji govori o borbi za ostanak, ovaj dio da budu uspješni svakako ostaje.

Oglas

– U trećem smo tjednu priprema, ovaj vikend imamo jak turnir u Zmijavcima, nakon toga imamo pripremnu protiv Hajduka, pa Hrvacama i slijedi generalka protiv Dugopolja. Sve ide po planu, generalno sam zadovoljan kako radimo, imamo još dosta vremena do prvenstva za ispraviti neke stvari i vjerujem da ćemo biti spremni – rekao nam je trener Solina Toni Golem.

Oglas

Nogometaši Solina kombiniraju treninge nogometa i teretanu u kojoj rade pod nadzorom vrsnog stručnjaka Tomislava Lozića, dok s loptom rade u Mravincima jer se na stadionu u Solinu izvode građevinski radovi. Marketing kluba je to sjajno iskoristio i nove igrače predstavio kao “bauštelce”, zaista lijepa i zanimljiva ideja.

Foto: NK Solin
Oglas

– Imali smo dosta i odlazaka i dolazaka, liga je prilično nova a naš jedini cilj je pobjeda u sljedećoj utakmici, tako ćemo ići od prvog do posljednjeg kola. Nekakav cilj koji se potiho spominje je izbjegavanje borbe za ostanak koja nas prati posljednjih sezona, ali ja osobno sam puno ambiciozniji od toga, to me ne zanima, idemo se nadigravati, igrati dobar nogomet i u svakoj utakmici tražiti tri boda. Ono što me isto tako zanima i što želim ostvariti je razvoj mladih igrača, sad smo jednog spremili za Hajduk, to je za nas veliki uspjeh i nagrada za trud i rad, a to želimo raditi i u budućnosti, sigurno će imati veliku šansu da kroz naš rad naprave iskorak jer osim tri obavezna kod nas je često i po pet mladih u početnih 11 – zaključio je Golem za Sportalo.

Solin će novu sezonu otvoriti na gostovanju kod Orijenta, dok bi mu prvi gost po rasporedu trebao biti Inter, no kao što je poznato oko nastupa kluba iz Zaprešića stoji ogroman upitnik pa bi to ipak mogla biti Croatia iz Zmijavaca, no o tom po tom. U pretkolu Supersport Hrvatskog nogometnog Kupa Solinjane čeka domaći ogled protiv Funtane u kojem su veliki favorit, pa bi u prvom kolu uz Jadro moglo istrčati neko od velikih imena hrvatskog nogometa.

Na prozivci u Mravincima pojavili su se sljedeći igrači:
Ante Topić, Ivan Kargotić, Mateo Tomić, Tvrtko Buljan, Stipe Pekić, Šime Puljić, Josip Mijić, Duje Ninčević, Nikola Kušeta, Antonio Kaćunko, Luka Mamić, Ante Blažević, Karlo Vodanović, Kristijan Jurić, Zvonimir Ožegović, Domagoj Topić, Dino Klarić, Luka Džaja, Josip Maganjić, Nino Majdov, Andrija Bašić, Marin Budimir, Roko Roguljić, Josip Dragičević, Marko Šerić i Luka Skoko.