/Tomislav Valentić i Aljoša Vojnović izbacili Cibaliju BARIŠIĆ I VOJNOVIĆ PROMAŠILI KAZNENE UDARCE
cibalia

Tomislav Valentić i Aljoša Vojnović izbacili Cibaliju BARIŠIĆ I VOJNOVIĆ PROMAŠILI KAZNENE UDARCE

Triler završnica sezone na žalost je završila oproštajem Cibalije od prvoligaškog društva. Do posljednjih minuta se odvijala prava drama, ali tokom čitavih utakmica Istra je stalno bila ispred Cibalije na ljestvici i na kraju se može reći da je zasluženo izborila kvalifikacije.

Slavonci su bili glavni akteri u oba susreta, najprije je Aljoša Vojnović u 34. minuti donio vodstvo Istri kojom su Puležani pobjegli na +2 u odnosu na Cibaliju. U 54. minuti Matas se pobrinuo da se sve vrati na početak, nakon njegove loše reakcije Ivančić je poravnao u Puli pa je ponovno jedan gol mogao ostaviti Cibaliju u kvalifikacijama. No ponovno gol na krivoj strani, Lokomotiva je preko Majera došla do prednosti i tada se sve činilo izgubljeno. 3 minute nakon Majerovog pogotka, u 77. Josip Barišić je zapucao kazneni udarac za izjednačenje, ali se samo minutu nakon toga iskupio i zabio glavom za 1:1 i povratak nade. Nada je kratko trajala, još jedan Slavonac je presudio Cibaliji, u 83. minuti Tomislav Valenitić je iskoristio još jednu lošu reakciju obrane nebeskoplavih i otpravio Vinkovčane prema, nadamo se, drugoj ligi. Vojnović nije želio ostati dužan Barišiću, pa je u 85. minuti i on zapucao najstrožu kaznu.

Nadamo se, jer zna se da Cibalia nije zatražila licencu za 2. HNL, hoće li je eventualno dobivanje prvoligaške ostaviti u nižem rangu ili će se dogoditi prava katastrofa da klub stoti rođendan čeka kao trećeligaš saznat će se u nekoliko narednih dana. Kako su navijači Osijeka vrlo brzo “bocnuli” rivale iz Vinkovaca, barem će se i dalje igrati slavonski derbi, Osijek II je osigurao 2. HNL, a Cibalia je ispala..

ultrasi

Nadamo se da će barem tog slavonskog derbija biti, ali ne dugo, da će se vinkovački klub konačno konsolidirati, da će se od nekud pojaviti nekakav investitor jer to je sve što Cibaliji treba. Cibalia ima nepresušan bazen talentiranih igrača, uz normalnu financijsku situaciju dobili bi ponovno dobro posloženu školu nogometa, to je temelj koji se mora udariti da bi Stara dama imala mjesto u prvoligaškom društvu. Tko god nastavi voditi klub jednostavno mora raditi na Školi i maksimalno se posvetiti pronalasku investitora, pronalasku nekog vinkovačkog Meštrovića koji ne mora biti iz Vinkovaca niti iz Hrvatske, to je jednostavno jedina opcija da klub krene prema naprijed jer je gospodarstvo u Slavoniji na koljenima i ne može financirati prvoligaša.

Podijeli
  •  
  •  
  •